RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1330|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手一問.....關於買搖控~~??

jaschu81 發表於 2009-6-21 23:03:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
關於買搖控.... 小弟剛入了部 Volvo FH12, 見到枝Futaba 6EX 2.4G好正 $1350.....但去到KWS有間shop既老細話不如用Futaba 4WD Attack 4 Channel AM 控 $780 老細話比貨櫃車用會好D.....但我又唔知 AM , FM , 2.4G 三種有分別.......!! 如果Budget不在考濾之中...應該怎樣choose!!

小弟第一次買搖控.....請幫幫忙.....萬分感激......
man01 發表於 2009-6-21 23:06:43 | 只看該作者
1# jaschu81
比貴少少買6Ex2.4g啦
又唔會撞 band
小角仔 發表於 2009-6-21 23:07:54 | 只看該作者
而家買既話 ,  首選更係 Futaba 6EX 2.4G la ... 不過要另購伺服器....
man01 發表於 2009-6-21 23:10:48 | 只看該作者
1# jaschu81
千其唔好買 mode 1
即係油門方向在你嘅右手邊
 樓主| jaschu81 發表於 2009-6-21 23:20:10 | 只看該作者

師兄門.....Thanks for your fast reply....!! 伺服器應該買什麼model? 因為今日問 $1350 包3隻伺服器.....不過唔記得問係包什麼model 伺服器!!
 樓主| jaschu81 發表於 2009-6-21 23:21:35 | 只看該作者
1# jaschu81
千其唔好買 mode 1
即係油門方向在你嘅右手邊
man01 發表於 2009-6-21 23:10

..... 好彩你提我姐!!! thanks.......唔係買錯就p k
家豪 發表於 2009-6-21 23:22:32 | 只看該作者
師兄門.....Thanks for your fast reply....!! 伺服器應該買什麼model? 因為今日問 $1350 包3隻伺服器.....不過唔記得問係包什麼model 伺服器!!
jaschu81 發表於 2009-6-21 23:20

mode2 左手油門
包3servo咁好@.@係邊問?
man01 發表於 2009-6-21 23:26:07 | 只看該作者
5# jaschu81
6ex 2.4g係唔包伺服器
要另行購買
 樓主| jaschu81 發表於 2009-6-21 23:27:09 | 只看該作者
KWS......仁安大廈 15B shop...
wah2320 發表於 2009-6-21 23:27:51 | 只看該作者
..... 好彩你提我姐!!! thanks.......唔係買錯就p k
jaschu81 發表於 2009-6-21 23:21

在偉x買6ex2.4g 已經係mode 2.
Q-pet 發表於 2009-6-22 10:55:33 | 只看該作者

你唔比d老闆老點你咩--佢地唔知定咩?
6ex 2.4G...係入門之後既貨車控既高級版..好處防JAM車
你買個支一定要買係左邊比油門..JA係你推左上去..佢可以回彈番中間度..右手個邊你推上去佢會HOLD住..唔會回彈番中間既...
佢6EX 2.4G一定唔包三隻伺服.指跟一排NI-CD 容量600 9.6V既垃圾控電比你.你自已買排1800容量控鋰電..通常你買兩隻S3003足夠合計一百蚊內兩隻..一隻負責轉向..一隻轉波用..如果你日後想玩電摩盤就要用多一隻伺服
Q-pet 發表於 2009-6-22 10:56:25 | 只看該作者
在偉x買6ex2.4g 已經係mode 2.
wah2320 發表於 2009-6-21 23:27

我上次買個支係右手比油門嫁--..我之後叫佢拎個支比我JA
MOD469 發表於 2009-6-23 14:54:03 | 只看該作者
師兄,$1350個支係mode 2.有無計接收??Thank
Q-pet 發表於 2009-6-23 15:06:27 | 只看該作者
師兄,$1350個支係mode 2.有無計接收??Thank
MOD469 發表於 2009-6-23 14:54

已包接收..指係唔包S3003 JA
MOD469 發表於 2009-6-23 15:09:04 | 只看該作者
14# Q-pet

Q-pet師兄  Thankyou