RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5647|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大孖人艇

施朗拿度 發表於 2009-6-6 02:34:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前係yahoo bid左 tam 生隻大孖人艇
今日終於去左柴灣放
好正...
不過轉灣唔係咁穩定...
想問各位師兄係咪加d重力係船尾會好d

題外話..tam好好人...交收果日....詳盡講解點玩...
仲話有咩問題可以問佢..真係好好
eleung838 發表於 2009-6-6 11:37:26 | 只看該作者
可能船底無水線??????
topedo 發表於 2009-6-6 11:44:10 | 只看該作者
Yes, I have bought a ship from him.  Ctam is a very good man.
shaun_ccxr 發表於 2009-6-6 12:18:34 | 只看該作者
遙控學童 發表於 2009-6-6 15:48:37 | 只看該作者
shaun_ccxr 發表於 2009-6-6 18:11:03 | 只看該作者
i buy in wan chai
i buy 3xx
or u can go to taobao and sell 1xx only
but i didn't get credit card so can't buy online
rcray 發表於 2009-6-7 04:11:02 | 只看該作者
估唔到真係有人買cktam 的大陸改裝船........
始終船身係膠.同parts 一般.
我唔太suggest買.
mkjeo 發表於 2009-6-7 11:18:31 | 只看該作者
估唔到真係有人買cktam 的大陸改裝船........
始終船身係膠.同parts 一般.
我唔太suggest買.
rcray 發表於 2009-6-7 04:11

我都買過一隻,不過唔敢拿出來放,驚比丘兄佢地話低能兒童,講小詐,不過我放係屋企都覺得好玩具,但我就唔會同tam sir 買,隻船兩佰元左右,整一整就賣幾仟,佢係yahoo二手區道同一些船友買一些二手船自已翻新就買六,七仟,嘩,食左人隻(車)咩
 樓主| 施朗拿度 發表於 2009-6-7 15:32:30 | 只看該作者
8# mkjeo

我自己覺得玩船最緊要自己鍾意
何必咁介意人地點睇
 樓主| 施朗拿度 發表於 2009-6-7 15:37:38 | 只看該作者
同埋可能你地呢d老手覺得唔值...
但對於我呢d新手唔識改裝..但又想玩...我真係覺得值
cktam 發表於 2009-6-7 15:42:32 | 只看該作者
同埋可能你地呢d老手覺得唔值...
但對於我呢d新手唔識改裝..但又想玩...我真係覺得值
施朗拿度 發表於 2009-6-7 15:37

多謝支持,多謝支持.
cktam 發表於 2009-6-7 15:50:58 | 只看該作者
之前係yahoo bid左 tam 生隻大孖人艇
今日終於去左柴灣放
好正...
不過轉灣唔係咁穩定...
想問各位師兄係咪加d重力係船尾會好d

題外話..tam好好人...交收果日....詳盡講解點玩...
仲話有咩問題可以問佢..真係 ...
施朗拿度 發表於 2009-6-6 02:34

轉灣唔係太穩定,因為此船的底部太平,如果收小小油及灣大一些,可以好平穩地轉灣,船底水線我已加了,你地上遙控工房網看看,我試船的影片,隻船行得好暢順.多謝大家支持我.
cktam 發表於 2009-6-7 16:19:35 | 只看該作者
我都買過一隻,不過唔敢拿出來放,驚比丘兄佢地話低能兒童,講小詐,不過我放係屋企都覺得好玩具,但我就唔會同tam sir 買,隻船兩佰元左右,整一整就賣幾仟,佢係yahoo二手區道同一些船友買一些二手船自已翻新就買六,七仟 ...
mkjeo 發表於 2009-6-7 11:18

請師兄有証據才好講,我在yahoo綱拍賣的全部是新的改裝船,全屯門池的放船友都知我的船边隻船新,边隻船舊,請勿破壞我的良好信譽,至於我賣的船貴唔貴,請問問深資的放船友,才可作定論.我從末賣個六,七仟蚊既船,你有無証據見到,請你找個買主出來做見証.多謝你的好寶貴意見.
cktam 發表於 2009-6-7 16:31:37 | 只看該作者
請版主留意:我不是坳,只是向各位船友表明事實,我都有多謝這位師兄.多謝版主.
mkjeo 發表於 2009-6-7 16:41:31 | 只看該作者
請師兄有証據才好講,我在yahoo綱拍賣的全部是新的改裝船,全屯門池的放船友都知我的船边隻船新,边隻船舊,請勿破壞我的良好信譽,至於我賣的船貴唔貴,請問問深資的放船友,才可作定論.我從末賣個六,七仟蚊 ...
cktam 發表於 2009-6-7 16:19

sorry師兄,我直左小小,但我見你造完D船都自己玩兩三次同試船,有時出海玩,你唔怕電子野唔得,到時賣左比人就唔好啦,
rcray 發表於 2009-6-7 17:08:17 | 只看該作者
9# 施朗拿度

玩最緊要開心啦.
Form the buyer's point of view, at  the similar price.
你可以買到行軟軸 ,玻璃纖維 的 mono or Mini Cat. 好玩好多.

唔係錢問題, 係本身100~200 員大陸船好膠.
唔值得改.
mkjeo 發表於 2009-6-7 17:22:27 | 只看該作者
9# 施朗拿度

玩最緊要開心啦.
Form the buyer's point of view, at  the similar price.
你可以買到行軟軸 ,玻璃纖維 的 mono or Mini Cat. 好玩好多.

唔係錢問題, 係本身100~200 員大陸船好膠.
唔值得 ...
rcray 發表於 2009-6-7 17:08

我都覺得係,軟軸 ,玻璃纖維 的 mono or Mini Cat型好多,Pro好多,起馬帶佢出去放都唔會比丘師兄佢地笑話玩具船同卡通,cktam師兄賣果D船價錢,我加多幾佰可以去智樂買隻Pro D快船啦,我話曬都用EX10,如果用佢玩大陸船比人笑死
cktam 發表於 2009-6-7 18:52:15 | 只看該作者
多謝你提点,我目的徐了試船外,每次玩都是測試,如有問題一定要修改,如有損壞的電子野便要更換,同時隻船落水行,人家見到便知隻船性能如何.舉例:我隻改裝吉拿jetstar,都是在屯門水池中航行時,有船友見到,對隻船有信心,連價都冇講,即時買下.這隻船買下至今,已超過半年,性能完全沒有問題,是屯門池最快的電動遊艇之一.多謝你比機會我說明事實,萬事以和為貴,我完全不曾介意,最緊要大家玩船玩得開心,盡量互相幫助,交流心得.
祝大家放船快樂! 多謝! cktam
 樓主| 施朗拿度 發表於 2009-6-7 20:55:43 | 只看該作者
12# cktam

睇你段片真係好順...可能果日係柴灣池細...加本人技術問題
我會再研究下....thank you
 樓主| 施朗拿度 發表於 2009-6-7 21:05:10 | 只看該作者
16# rcray

多謝師兄既提點..
大家都係玩船...志同道合....輕鬆d
哈哈...有機會一齊玩