RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1746|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

中左毒~~新手想出車+ full option...

jerry903 發表於 2009-6-3 04:55:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

大家好呀.  見到各方師兄攪到自己架拖頭咁靚又改車改到成部神作咁. 小弟都心郁郁想整番架玩下.
想買架Scania +凍櫃 + 有乜原廠option part岩部車都想買 (拖頭燈/聲,拖架燈,腳架,啤令, 牛欄, oil shock, 轆令, 里電) + 6EX2.4g + 重有乜part師兄可以介紹下?
小弟做過下research我諗都預左budget around $12k左右.
我想問下各師兄如果一次過買晒所有野, (小弟比較懶唔想分開行去買) 有冇舖頭會俾番多多少少折頭架?

祝各位師兄財源滾滾來, 改車冇難度.
唔該晒~
lsl86712 發表於 2009-6-3 09:20:37 | 只看該作者
12K全改都夠
anakinfung 發表於 2009-6-3 12:13:54 | 只看該作者
我有個二手呀....你睇下有無興趣呵................
齊料嫁...............
rocky 發表於 2009-6-3 12:28:13 | 只看該作者
12K ?   我會囉黎慢慢 meet,慢慢砌, 一次過射哂出黎,唔夠享受,只有換黎失望。
116710ln 發表於 2009-6-3 13:06:44 | 只看該作者
牛欄?????
Andrew168 發表於 2009-6-3 13:21:56 | 只看該作者

續 d 續 d 射 d 錢出黎, 慢慢砌佢, 會更享受, 最少可以慢慢享受幾次   
 樓主| jerry903 發表於 2009-6-3 16:25:09 | 只看該作者
原來係可以續d續d射既...我覺得各師兄講既野都好有意思呀~哈
其實都唔緊要啦. 如果可以俾心機儲得快 (d錢) 一次過射盡佢都冇所謂
hk_sdu 發表於 2009-6-4 00:41:30 | 只看該作者
所以有錢人可以射好多次,每次射好多好盡
你都做足晒功課喎...
玩鋰電...有冇鋰電叉機呀?
一鑊過買好d...唔駛分開幾次落去...
折頭??!?....你買12k野...可能平到$120比你既....
 樓主| jerry903 發表於 2009-6-4 07:25:17 | 只看該作者
唔做足功課亂咁問問題. 我驚俾人孖........
鋰電叉機有呀. 小兄有玩開直升機仔. 而家又踩過界添...
有99折呀? 都唔錯喎~
sing2008 發表於 2009-6-4 09:23:35 | 只看該作者
$12000夠買啦
唔做足功課亂咁問問題. 我驚俾人孖........
鋰電叉機有呀. 小兄有玩開直升機仔. 而家又踩過界添...
有99折呀? 都唔錯喎~
jerry903 發表於 4/6/2009 07:25

玩直升機仔...即係遲D會玩大油直啦...咁一枝靚控就唔少得啦...買定枝12CH遲D咩都可以玩...

個枝6EX 2.4G. 放棄佢啦...
 樓主| jerry903 發表於 2009-6-4 09:48:00 | 只看該作者
小弟都係玩d入門直升機仔..平野來的. 損耗太大. 玩大機12ch........月入冇番十萬八萬都唔好掂. 放棄喇.
我見你地好多都用6EX 2.4G.... 話正野來嘛...師兄有咩好提意?
lsl86712 發表於 2009-6-4 09:59:24 | 只看該作者
小弟都係玩d入門直升機仔..平野來的. 損耗太大. 玩大機12ch........月入冇番十萬八萬都唔好掂. 放棄喇.
我見你地好多都用6EX 2.4G.... 話正野來嘛...師兄有咩好提意?
jerry903 發表於 2009-6-4 09:48

6EX 2.4G夠玩啦,好多人都用緊
朗朗~~~ 發表於 2009-6-4 10:11:45 | 只看該作者
一買就買2.4g ,唔好買fm,到時一定後悔!
怪兒 發表於 2009-6-7 19:17:52 | 只看該作者
好難full option...囉