RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jasonanycall
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問點解SERVO方向會掉轉

導雷斯 發表於 2009-4-29 13:02:58 | 只看該作者
多口一句啦............servo掉轉左...方向就緊係唔同架啦.......

識改servo....但唔識set reverse.......

你呢個問題真係白痴得要命........教我不安...
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-29 02:50 http ...
jasonanycall 發表於 2009-4-29 11:07

買定花生先
lsl86712 發表於 2009-4-29 13:20:40 | 只看該作者
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-29 13:21:32 | 只看該作者

高登人驗証中
Q-pet 發表於 2009-4-29 13:45:57 | 只看該作者
多口一句啦............servo掉轉左...方向就緊係唔同架啦.......

識改servo....但唔識set reverse.......

你呢個問題真係白痴得要命........教我不安...
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-29 02:50 http ...
jasonanycall 發表於 2009-4-29 11:07

唔好咁嬲..你識左利達份人就知佢咩人嫁啦=-=佢一向都係咁嫁...如果佢踏到你..SORRY呀=-=你同佢玩下啦..就知同佢玩車會笑爆肚
man01 發表於 2009-4-29 13:53:48 | 只看該作者
同利達玩好攪嘢!
樓主唔好嬲
導雷斯 發表於 2009-4-29 14:19:24 | 只看該作者
高登人驗証中
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-29 13:21

登錄/註冊後可看大圖
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-29 14:26:33 | 只看該作者
有勇冇謀 發表於 2009-4-29 15:03:33 | 只看該作者

師兄, 其實哩個問題真係唔應該唔知.
小弟唔係想踐踏你 or 幫邊個, 因為如果已玩車好一陣子, 哩個問題一定會識.
如果你係超新手, 玩左任何遙控車唔夠1個星期...就可以原諒, 玩左3個月或以上都唔識就真係要打 pat pat. 因這只是一個在遙控器好普通的 setting, 如果一安裝 servo 就岩位,  唔洗set就係你好彩. 但n年之後先再問, 即表示你對自己所用的器材完全不認識, 咩 function 都唔知, 唔怪之得依家咁多人識玩車唔識整車, 識玩車唔識set車, 完全對自己所擁有的器材, 車輛都唔清楚, 又話教人, 又話開班....
小弟都唔係識晒所有 o野, 都要其他 師兄的提點同分享, 再者其實好多 師兄都好勁, 找出好多新發現, 教了我哩d所謂老手不少新知識呢, 小弟都要向 師兄們好好學習....

另外 利達 的用詞有時係比較偏激, 但佢都係想比問問題者自己有個想一想的空間, 如果下下一唔識就問, 有人一問就立即回答, 完全冇自己想想的話, 係永遠唔會有進步嫁....

可能我今日又講多左 o野 啦....ha ha
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-29 15:10:19 | 只看該作者
小弟唔係想踐踏你 or 幫邊個, 因為如果已玩車好一陣子, 哩個問題一定會識.
如果你係超新手, 玩左任何遙控車唔夠1個星期...就可以原諒, 玩左3個月或以上都唔識就真係要打 pat pa ...
有勇冇謀 發表於 2009-4-29 15:03

wa........句句都岩到無朋友.......so...我係勇勇既fan屎....
 樓主| jasonanycall 發表於 2009-4-29 23:54:34 | 只看該作者
如果你係超新手, 玩左任何遙控車唔夠1個星期...就可以原諒, 玩左3個月或以上都唔識就真係要打 pat pa ...
有勇冇謀 發表於 2009-4-29 15:03

勇哥:多謝你語重心長,呢部係我第一部搖控車,我得很少搖控車知識。
有勇冇謀 發表於 2009-4-30 00:25:12 | 只看該作者
O....咁你姐你超新手啦....咁就冇人會怪你, 玩車知識可以自己發掘出 o黎, 慢慢就會 feel 到整車 同 玩車都係樂趣..
SF-scat 發表於 2009-4-30 00:27:03 | 只看該作者
小師兄...慢慢黎...呢到好多人都可以教到你好多野嫁..
我就要特別多謝文哥啦

ps:利達豬佢呢...你同佢玩過一次車後..你再見到佢講呢d野你就會有唔同想法嫁啦..
真嫁..玩過你就知......佢有幾豬仔啦..