RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1733|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

波箱一問

UP! 發表於 2009-3-12 21:04:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟未玩過貨櫃
不過架老虎蘭(巴士)就唔想motor 直出, 想問....一個最基本的波箱係點ge樣
見到出面有d 咁ge波箱, 係咪真係口岩用呢??

希望大家可以指點下, thanks~

登錄/註冊後可看大圖

andyandy782 發表於 2009-3-12 21:13:18 | 只看該作者
老虎仔係咪Tiger I 定King Tiger?
動力可以用最左果個雙摩打
左右truck各一個摩打
alonso01 發表於 2009-3-12 21:27:52 | 只看該作者
原帖由 andyandy782 於 2009-3-12 09:13 PM 發表

人地講緊巴士=_=''
 樓主| UP! 發表於 2009-3-12 21:29:45 | 只看該作者
原帖由 andyandy782 於 2009-3-12 21:13 發表

我果架其實係巴士.....又搵多張相先...

登錄/註冊後可看大圖
馬輝 發表於 2009-3-12 21:44:34 | 只看該作者
原帖由 UP! 於 2009-3-12 21:29 發表

我果架其實係巴士.....又搵多張相先...

登錄/註冊後可看大圖

感覺上架車安全到好像解款車咁
Doughboy 發表於 2009-3-12 21:47:34 | 只看該作者
原帖由 UP! 於 2009-3-12 21:04 發表
小弟未玩過貨櫃
不過架老虎蘭(巴士)就唔想motor 直出, 想問....一個最基本的波箱係點ge樣

http://i162.photobucket.com/albums/t262 ...

以上波箱由380等摩打仔或四驅車摩打仔推動, 未必夠力推1/13巴士

就算夠力, 但速道等同 Tiger 1, 你接受嗎?

lajar 發表於 2009-3-12 21:52:06 | 只看該作者
UP!兄,希望你買料前望下呢個post
因為人有時靈機一觸,便會買料研究.......
而我買左以下物品去試...............
成功與否都未知
1)船波箱
2)伸縮9骨
3)90T 540 motor
得唔得的話也可pm你
因我不想你買了一樣的配搭,浪費$$$
andyandy782 發表於 2009-3-12 22:15:56 | 只看該作者
原帖由 alonso01 於 2009-3-12 21:27 發表

人地講緊巴士=_=''

sorry,我唔係好熟巴士
sunsun_121 發表於 2009-3-13 02:50:19 | 只看該作者
原帖由 UP! 於 2009-3-12 21:04 發表
小弟未玩過貨櫃

http://i162.photobucket.com/albums/t262 ...

先生.....你想要的貨車波箱。
 樓主| UP! 發表於 2009-3-13 08:59:49 | 只看該作者
原帖由 lajar 於 2009-3-12 21:52 發表
UP!兄,希望你買料前望下呢個post
因為人有時靈機一觸,便會買料研究.......
而我買左以下物品去試...............
成功與否都未知
1)船波箱
2)伸縮9骨
3)90T 540 motor
得唔得的話也可pm你 ...

其實都想知...
本身心思思行過模型鋪見到張相d 波箱,  諗住想買
當然見到$50留下, 又覺得唔算太貴...但諗諗下, 都係上來問下人先
點都好過買左之後又唔口岩, 咁咪仲浪費

我都想知你研究成點, 可以從中搵到d靈感
 樓主| UP! 發表於 2009-3-13 09:01:00 | 只看該作者
原帖由 sunsun_121 於 2009-3-13 02:50 發表

先生.....你想要的貨車波箱。

嘩嘩嘩....正到爆~ thanks~
趁晌office食飯無野做, 又慢慢睇下先~!!!!
chan951130 發表於 2009-3-13 13:40:31 | 只看該作者
原帖由 UP! 於 2009-3-13 08:59 發表

其實都想知...
本身心思思行過模型鋪見到張相d 波箱,  諗住想買
當然見到$50留下, 又覺得唔算太貴...但諗諗下, 都係上來問下人先
點都好過買左之後又唔口岩, 咁咪仲浪費

我都想知你研究成點, 可以從中搵到d ...

50$...做巴士
 樓主| UP! 發表於 2009-3-14 13:02:40 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2009-3-13 13:40 發表

50$...做巴士

當然, 都知整架車, 當然要投入成本
好彩無買到, 唔係又有排煩~