RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

噴殼舊作

阿銓 發表於 2006-1-10 00:07:03 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-1-9 23:15 發表

唔係用噴槍,只係用噴罐

好勁- -""""""

等我都試下先....!!

我想問專用MASKING TAPE係邊可以買到??

仲有..用界刀會唔會界到個車殼嫁??
 樓主| AMAT 發表於 2006-1-10 02:50:18 | 只看該作者
原帖由 阿銓 於 2006-1-10 00:07 發表

好勁- -""""""

等我都試下先....!!

我想問專用MASKING TAPE係邊可以買到??

仲有..用界刀會唔會界到個車殼嫁??

模型鋪買.

界刀會架,所以唔好出盡力咁界.
阿銓 發表於 2006-1-10 04:56:06 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-1-10 02:50 發表

模型鋪買.

界刀會架,所以唔好出盡力咁界.

好好...等我自己試試先!!!
PalMos 發表於 2006-1-16 12:17:11 | 只看該作者
我見到AMAT兄既第10代作品明明有黑色線...點解到最後會變左銀色? 可唔可以講下點做? 咁我下次都可以試下mark住d line
monkichi0210 發表於 2006-1-16 17:31:51 | 只看該作者
i think the line in black is only the the marking/ drawing for reference, it's draw on the top of the body .....then AMAT made one more masking step for the silver one and spray it .....so the line became silver.........