RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ericsky
打印 上一主題 下一主題
收起左側

招請司機及跟車 ( 開工啦 )

hanrylau 發表於 2009-2-4 03:04:10 | 只看該作者
真是很正
98999899 發表於 2009-2-5 05:11:16 | 只看該作者
嘩 ! 勁到.... 十萬個服字 !
meng1546 發表於 2009-2-6 14:20:14 | 只看該作者
正到不得了......好野....好野....好好野.......
哈哈....................睇到笑.........................正!!

整得咁正. 睇住冇朋友呀.
truckman 發表於 2009-2-7 01:53:18 | 只看該作者
 樓主| ericsky 發表於 2009-2-17 10:13:01 | 只看該作者

回復 120# 的帖子

好彩  馬輝哥  提我,唔怪之得運輸署 由我架車落地到而家都唔出牌比我!!   由新車擺到變舊車

我改返啦,比人魚到爆

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| ericsky 發表於 2009-2-17 10:19:07 | 只看該作者
哈哈....................睇到笑.........................正!!

整得咁正. 睇住冇朋友呀.

異性朋友就真係冇嘜,有冇介紹呀?

我的車場,原本想整架5擔車,但係香港唔常見,而我亦唔肯定有冇咁車。

登錄/註冊後可看大圖

百鳥歸巢的二手令件組合。

登錄/註冊後可看大圖

放電位起初置於這處,但現在因為安裝個升降板,所以取消左,但都比大家睇。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

2mm厚的鋁條

登錄/註冊後可看大圖

再用銅片固定

登錄/註冊後可看大圖

加左防撞架,噴埋紅色

登錄/註冊後可看大圖

油箱是用3mm亞加力膠片組合,再用哥羅芳黐。乾涸後用( 囉機 ) 修圓角,拾灰。
有冇C兄合用,可以代為切割

登錄/註冊後可看大圖

電腦組圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

2mm厚鋁片打摺出來的大沙板,冇錢買二手孖轆沙板,唯有自己做。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

現實版的三擔 依馬打

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

盡量睇住相片做

登錄/註冊後可看大圖

早排post 出來的令

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

鐵架係18年前從美國因工作需要訂回來,原裝深灰色。在香港我未見過有得賣,我都好想知有冇得賣。

登錄/註冊後可看大圖

條木係用松木做, 用鋸床鋸出來。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

tommy1218 發表於 2009-2-17 10:33:41 | 只看該作者
真係好想見下呢架8x4,唔知樓主會唔會攞出來給大家欣賞?
ching886 發表於 2009-2-17 11:12:17 | 只看該作者
真係做得好仔細,大師級作品
tung 發表於 2009-2-18 01:54:24 | 只看該作者
真的是很利害牙...
呢架車根本就係藝術(一D都冇誇張)..比我真係唔會攞出街玩...最多都會等到夜欄人靚既時候先出車....
000AKW 發表於 2009-2-18 12:55:55 | 只看該作者
真鬼鼠驚走光呀。
sai88138813 發表於 2009-2-18 13:06:40 | 只看該作者
師兄你係邊個星球來丫,危險呀,地球人會槍你架車丫
粒粒 發表於 2009-2-18 15:16:18 | 只看該作者
好靚呀.架車
 樓主| ericsky 發表於 2009-2-18 15:25:19 | 只看該作者

回復 129# 的帖子

我都好想攞出來給大家欣賞見,但部車接收唔係咁好,還用AM頻道,(我改用槍控,冇波用) ,其實我有10年冇玩貨車,D電已經報消。而家D電係朋友唔要比我,唔係咁好力,試5分鐘就收工啦,好冇癮!唔知係咪架車好重,我磅過啦,成13磅重,所以架車行得好慢,我怕大家會比我更失望。我住柴灣,帶架咁重出街去咁遠,比死重難。
得, 唔怕, 我係筲箕灣住...你一落街就通知我...啦...
有勇冇謀 發表於 2009-2-19 17:47:50 | 只看該作者
原帖由 ericsky 於 2009-2-18 15:25 發表
我都好想攞出來給大家欣賞見,但部車接收唔係咁好,還用AM頻道,(我改用槍控,冇波用) ,其實我有10年冇玩貨車,D電已經報消。而家D電係朋友唔要比我,唔係咁好力,試5分鐘就收工啦,好冇癮!唔知係咪架車好 ...

師兄, 只要你肯現身, 我地一定飛撲過 o黎 就你....
charleslai0602 發表於 2009-2-25 19:09:41 | 只看該作者

回復 128# 的帖子

師兄, 你部30噸手工好靚好靚..... 最鍾意整個車斗連廣告....
少少個人意見....ISUZU的30噸4軸車頭, 車門下面位置係同24噸有少許分別..... 多左個腳踏位.... 唔知師兄有無留意到.... 小弟見師兄整呢部車每一個細節都咁用心機... 盡善盡美, 多口提點一下, 唔好介意.

期待師兄下一件作品.

Doughboy 發表於 2009-2-25 20:48:08 | 只看該作者
大家東區人, 出來玩玩呢
kahonk1098 發表於 2009-2-25 21:16:22 | 只看該作者
係喎師兄~
真既30噸ISUZU個車頭係會長D喎~