RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6619|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想入abc 部新車

KamioMayuko 發表於 2009-1-21 00:08:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問師兄部車好唔好?套野買番黎仲差d咩野嫁?我得控...同埋d野咩都加加埋埋大約幾錢?我想試下玩無刷
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 01:00:12 | 只看該作者

我自己都有一架.......改咗用星星金屬油壓,星星短彈公,option 底板......無刷可以買馮sir 套新有感 8.5 套裝.....真係 OK  ar.....
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 01:02:58 | 只看該作者
原帖由 KamioMayuko 於 2009-1-21 00:08 發表
想問師兄部車好唔好?套野買番黎仲差d咩野嫁?我得控...同埋d野咩都加加埋埋大約幾錢?我想試下玩無刷

我星期五會再試頭直濕.......睇下出灣起油會否再可好些
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 01:06:39 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

因為我架係舊版...........如果你買新版.........你可以用全原裝試咗先.........因為跟車己有金屬油壓
 樓主| KamioMayuko 發表於 2009-1-21 01:18:32 | 只看該作者
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 01:24:54 | 只看該作者

YES.......不過我自己就中意舊版........因為個尾 toe-in 可以教到好大都得......我自己覺得係唔咬的地方就最有用(例子 1.....鬥街場 )
gary 發表於 2009-1-21 01:35:37 | 只看該作者
原帖由 penny..t.o.p. 於 2009-1-21 01:02 發表

我星期五會再試頭直濕.......睇下出灣起油會否再可好些

買左拿???
 樓主| KamioMayuko 發表於 2009-1-21 01:42:22 | 只看該作者
喔喔~明白,咁新果部買番黎除左要買接收,電變,摩打,太鈴,車殼仲有冇d咩野要買/必改嫁?大約要幾銀先可以埋到單?同埋除左呢部野仲有冇d咩好推介,因為其實最驚係爆左野又冇parts換
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 01:54:01 | 只看該作者
原帖由 KamioMayuko 於 2009-1-21 01:42 發表
喔喔~明白,咁新果部買番黎除左要買接收,電變,摩打,太鈴,車殼仲有冇d咩野要買/必改嫁?大約要幾銀先可以埋到單?同埋除左呢部野仲有冇d咩好推介,因為其實最驚係爆左野又冇parts換

parts 你可放心......一個字 ( 齊 )........你話必改.....我想會係齒比先.......我用8.5無刷套裝齒比係4.7:1......不過我會再試細小小的齒比 (4.5 or 4.4 比 1)
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 01:56:24 | 只看該作者
原帖由 gary 於 2009-1-21 01:35 發表

買左拿???

wing  wing  他幫我買(thank  you  wing  wing )......我地星期五23/1會再玩 ......你 join 我地嗎???
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 02:01:32 | 只看該作者

回復 10# 的帖子

還有我會試頭直濕........因為我覺得我試車果日同 D 朋友玩.......我自己行 FULL  4.......我覺得自己架車出灣冇佢地出灣快(我 D 朋友行頭直)......所以真係要試試
 樓主| KamioMayuko 發表於 2009-1-21 02:03:23 | 只看該作者
嗯嗯!其待師兄報告
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 02:04:46 | 只看該作者
原帖由 KamioMayuko 於 2009-1-21 02:03 發表
嗯嗯!其待師兄報告

星期五試咗車話你知.........
wingx2 發表於 2009-1-21 13:29:09 | 只看該作者
原帖由 penny..t.o.p. 於 2009-1-21 01:56 發表

wing  wing  他幫我買(thank  you  wing  wing )......我地星期五23/1會再玩 ......你 join 我地嗎???

你向我Boss踢爆左我星期五逃工了
wingx2 發表於 2009-1-21 13:30:15 | 只看該作者
原帖由 penny..t.o.p. 於 2009-1-21 01:56 發表

不過我會照入

penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 21:47:19 | 只看該作者
原帖由 wingx2 於 2009-1-21 13:30 發表

不過我會照入

OOOOOOOooooooo........SORRY  ar.........
genetic 發表於 2009-1-21 22:06:30 | 只看該作者
who is 馮sir ah??
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-21 22:25:23 | 只看該作者
原帖由 genetic 於 2009-1-21 22:06 發表
who is 馮sir ah??

其實你可以係 KWS 都買得到.........例如極X
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-26 02:21:04 | 只看該作者
原帖由 KamioMayuko 於 2009-1-21 02:03 發表
嗯嗯!其待師兄報告

C兄.......我試咗車啦.......最後個齒比 for  8.5 套裝係 4.539:1 ,大齒69T motor 齒38牙.....油壓係用星星TRF 油壓,頭油Acco.35,尾25.....Spring 用星星油車短彈公.....頭EX-Hard (灰黑色), 尾Medium-Hard (BLUE).....呔用RP 36,膽用 SPICE 5.0mm 中膽.......還有
penny..t.o.p. 發表於 2009-1-26 02:33:40 | 只看該作者

回復 19# 的帖子

還有離地車高,頭4.0mm,尾4.5mm高,DOWN  STOP 頭 4.5,尾 3.0........我自己用 GTR R34 Q版殼......但用1比10大車尾翼......車係灣心出灣反應都快..........我己試咗頭直濕了.......出灣真係好咗,冇 FULL 4WD出灣好像要等