RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: calvinpun2000
打印 上一主題 下一主題
收起左側

ISUZU MU TYPE X 值吾值錢??

AMAT 發表於 2006-5-18 17:57:04 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-5-18 17:54 發表
我見過NIB都係 H.K.$19xx

個殼全新賣到五百零六百都已經好好價啦.......

個CC01車架又唔係最值錢O既地方嚟......個殼先係最值錢!

當你全新都係一千到......
J 發表於 2006-5-18 17:57:20 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-18 17:53 發表
新品就值錢.....哈!
但39800YEN就肯定太貴!最多係28000-30000YEN到!

http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e57591911
[url]http://page11.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/n39760922[/ ...

AMAT, 等第D朋友同你研究...
啊, 最好搵 TYPE X 做返比較
AMAT 發表於 2006-5-18 17:58:46 | 只看該作者
http://cgi.ebay.com/Tamiya-1-10- ... QrdZ1QQcmdZViewItem

全新殼,計返差唔多920蚊港紙......鬼佬賣野就特別貴......計佢實際值七百至八百就差唔多.....

如果NIB,係個盒同未砌值錢,俾多三百佢,計埋晒千五蚊至千六蚊NIB真係好盡......

二手去唔到太高.
wave 發表於 2006-5-18 17:59:24 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-5-18 17:57 發表

兩者有乜分別?
AMAT 發表於 2006-5-18 18:00:03 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-5-18 17:57 發表

你唔見我搵咗架TYPE X出嚟喇咩?EBAY價320美金.但留意係NIB,仲要係BUY IT NOW價,明顯就係OVER......都冇人BID!
 樓主| calvinpun2000 發表於 2006-5-18 18:00:12 | 只看該作者
我見到哥架都幾殘!!
AMAT 發表於 2006-5-18 18:04:17 | 只看該作者
原帖由 calvinpun2000 於 2006-5-18 18:00 發表
我見到哥架都幾殘!!

你自己諗啦.......

NIB一個價錢.
砌咗打個八折.
冇咗個盒又打個九折.
玩過又打個八折.
好殘又打個八折........

係咁上下計法啦.....
J 發表於 2006-5-18 18:05:40 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-18 18:00 發表

你唔見我搵咗架TYPE X出嚟喇咩?EBAY價320美金.但留意係NIB,仲要係BUY IT NOW價,明顯就係OVER......都冇人BID!

見喇.. 引用完之後你POST左啦... 不過你未計六十幾美金郵費
我都覺呢件貨賣價貴.
你繼續啦~
wave 發表於 2006-5-18 18:06:19 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-18 18:04 發表

你自己諗啦.......

NIB一個價錢.
砌咗打個八折.
冇咗個盒又打個九折.
玩過又打個八折.
好殘又打個八折........

係咁上下計法啦.....

分分鐘$100........
天照 發表於 2006-5-18 18:09:16 | 只看該作者
原帖由 J 於 2006-5-18 18:05 發表

見喇.. 引用完之後你POST左啦... 不過你未計六十幾美金郵費
我都覺呢件貨賣價貴.
你繼續啦~

咁梗係唔計啦~!

基本上係人都知道係EBAY買遙控車係扼鬼佬......從來都係香港人放上去賣俾鬼佬,好少可會係香港人去自己買返.....
真係尤如俾人劏......果個價錢要嚟做參考就得!哈!
天照 發表於 2006-5-18 18:11:03 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-5-18 18:06 發表

分分鐘$100........

冇咁誇O既.....哈!

但呢O的硬殼車.......最大問題係.....你買二手.....你唔知佢翻過幾多手油.......翻完手油又唔知得唔得......

如果俾係我鍾意呢O架車,我會求其買個CC01底盤,之後八百至九百BID個全新殼返嚟自己噴好過.
mikewu 發表於 2006-5-18 18:12:17 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-18 17:47 發表

個殼花鬼晒果O的真係三百以下.

要個殼個CONDITION唔差先可以最高去到六百到.

You know me la..... always buy crappy stuff and refinish them all ga ma....  
tamiyatreasure 發表於 2006-5-18 18:54:21 | 只看該作者
I have a post about X type

take a look! http://blog.yam.com/tamiyaclub/archives/652263.html

AMAT 發表於 2006-5-18 19:01:59 | 只看該作者
原帖由 tamiyatreasure 於 2006-5-18 18:54 發表
I have a post about X type

take a look! http://blog.yam.com/tamiyaclub/archives/652263.html

國內去唔到台灣BLOG,睇唔到~!哈!
wave 發表於 2006-5-18 19:03:30 | 只看該作者
咁抵死...........