RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2028|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有無人教我點TUNE WALKERA 52#?

ohlalayeah 發表於 2008-12-4 21:04:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
SET 唔掂部 WALKERA 52#. 調極微調都係唔可以垂直起. 我住上水. 有無師兄喺附近?
 樓主| ohlalayeah 發表於 2008-12-13 00:43:59 | 只看該作者
jf813 發表於 2008-12-13 09:47:25 | 只看該作者
Wor, take it easy man.  Want Walkera help post there la.  But I mean most of these RTF helicopter can't fly perfectly straight anyway due to the low torque servo and play in the rotor head anyway.

http://www.walkera-heli.com/foru ... 149170446f8235e5ac0
ka-man 發表於 2008-12-13 11:13:09 | 只看該作者
What you pay...what you get...
All RC-Helicoptor  係唔可以垂直起!!!!(If you don't have skill)
Try more....you will know more...
john00254 發表於 2008-12-14 03:49:58 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

華記52同set一般cp機差唔多喎,check吓swash plate平唔平,離地嗰時推向右,咁隻機就唔會偏左,可以保持垂直昇起,練多啲就得袈喇。
 樓主| ohlalayeah 發表於 2008-12-14 15:50:46 | 只看該作者
原帖由 john00254 於 2008-12-14 03:49 發表
華記52同set一般cp機差唔多喎,check吓swash plate平唔平,離地嗰時推向右,咁隻機就唔會偏左,可以保持垂直昇起,練多啲就得袈喇。

係完全飛唔起. 一推大油門就打側, 對大槳就勁打地. 無可能飛得起.
上面有條友講嘢完全唔經大腦,  "What you pay...what you get"?  部機係 TUNE咗 同未 TUNE 的問題, 唔係識唔識得控制佢飛的問題. 有無睇TOPIC TITLE? 條友小學畢業未?
我要修改, 唔係個網廢, 係版主廢. 英文啲文法錯得離譜, 唔睇個THREAD 的 TOPIC 亂咁覆.

樓主| ohlalayeah 發表於 2008-12-14 15:58:34 | 只看該作者
原帖由 jf813 於 2008-12-13 09:47 發表
Wor, take it easy man.  Want Walkera help post there la.  But I mean most of these RTF helicopter can't fly perfectly straight anyway due to the low torque servo and play in the rotor head anyway.

...

Thanks. You are the most constructive one.
eddyle3 發表於 2008-12-14 19:38:55 | 只看該作者
如果是新手,放棄把啦!呢啲機就選老手都有排搞,絕不是換一兩個零件就可飛.
john00254 發表於 2008-12-15 03:43:34 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

你最好揾個識set電直嘅朋友check吓隻機同set返啱啲servo推桿嘅長度,個swash plate一定要set到水平,唔可以侧埋一边。我識嘅係咁多,未必幫到你。
啊甘 發表於 2008-12-17 13:11:28 | 只看該作者
你個十字盤唔平行居多 我部450都唔可以垂直起 zzzWALKERA 52#?係師父級先玩得掂
ziffrey 發表於 2008-12-22 17:59:59 | 只看該作者
小弟都係新手...之前玩上一代WALKERA4#3...
我冇set一買即玩....不用set都可以飛到...
e家仲未買52#
想問問是不是一定要有set機先可以飛到
傻d問一句...是不是真係可以反飛(我指如果有玩450玩到反飛的技巧的人..可以做到嗎)