RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2353|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

GLOBE LINER 孖擔

000AKW 發表於 2008-11-19 13:32:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
GLOBE LINER 孖擔舊売換SCANIA新売會唔會比改車簡單呢,宜家訂SCANIA車売约幾錢各位。

有勇冇謀 發表於 2008-11-19 14:06:29 | 只看該作者
但GLOBE LINER車頭短 o左 1吋, 都係要駁...
 樓主| 000AKW 發表於 2008-11-19 14:23:42 | 只看該作者

你指駁係車頭定係中間呢,果两擔轆距有冇問題,如果改做你架耀記噤將間屋改细要唔要加長,唔該。

有勇冇謀 發表於 2008-11-19 14:32:17 | 只看該作者
原帖由 000AKW 於 2008-11-19 14:23 發表

你指駁係車頭定係中間呢,果两擔轆距有冇問題,如果改做你架耀記噤將間屋改细要唔要加長,唔該。

要, 在第一擔之前加長約一吋才可以夠位安裝 benz/volvo/scania 之屋仔
 樓主| 000AKW 發表於 2008-11-19 14:36:41 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-19 14:32 發表

要, 在第一擔之前加長約一吋才可以夠位安裝 benz/volvo/scania 之屋仔

噤咪比加擔改做容易得多。
有勇冇謀 發表於 2008-11-19 14:49:55 | 只看該作者
原則上係, 努力呀 師兄
 樓主| 000AKW 發表於 2008-11-19 15:44:33 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-19 14:49 發表
原則上係, 努力呀 師兄

唔知SCANIA成套売要唔要700蚊,訂幾耐,按價錢差唔多成部SCANIA一半,成套買仲底,哎喲頭痛呀版主我D毒又發作呀。
有勇冇謀 發表於 2008-11-19 15:47:20 | 只看該作者
原帖由 000AKW 於 2008-11-19 15:44 發表

唔知SCANIA成套売要唔要700蚊,訂幾耐,按價錢差唔多成部SCANIA一半,成套買仲底,哎喲頭痛呀版主我D毒又發作呀。

...無現成喎, 一定要訂, 因太多 parts, 可能唔止700蚊, 買成架 o黎 解毒啦...
 樓主| 000AKW 發表於 2008-11-19 15:51:30 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-19 15:47 發表

...無現成喎, 一定要訂, 因太多 parts, 可能唔止700蚊, 買成架 o黎 解毒啦...

多謝你呢句说話另我解脫。
kiev 發表於 2008-11-19 19:30:57 | 只看該作者
咁靚仔改黎做乜 ... ... ... 買過部啦 !
odaan 發表於 2008-11-20 11:04:27 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-19 14:06 發表
但GLOBE LINER車頭短 o左 1吋, 都係要駁...

我裝 Benz 殼 , 我駁左 18mm , 都仲要攝 3.5 mm 介子 , 所以合共要駁長 21.5 mm ......

想換 Benz 殼 , 唔岩位 , 鑼過個新既比佢

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

爭少少 , 我遲 D 再鑼個駁位比佢~~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
周百通 發表於 2008-11-20 12:06:20 | 只看該作者
原帖由 000AKW 於 2008-11-19 15:44 發表

若你成部買我收購頭擔
有勇冇謀 發表於 2008-11-20 12:25:07 | 只看該作者
原帖由 odaan 於 2008-11-20 11:04 發表

我裝 Benz 殼 , 我駁左 18mm , 都仲要攝 3.5 mm 介子 , 所以合共要駁長 21.5 mm ......

想換 Benz 殼 , 唔岩位 , 鑼過個新既比佢

登錄/註冊後可看大圖

...

又用d高超技術搞掂....利害利害
 樓主| 000AKW 發表於 2008-11-20 13:01:23 | 只看該作者
多謝晒各師兄比噤多意建,我諗買個部機會大D,SCANIA同BENZ底盤係唔係一模一樣。
有勇冇謀 發表於 2008-11-20 13:06:09 | 只看該作者
原帖由 000AKW 於 2008-11-20 13:01 發表
多謝晒各師兄比噤多意建,我諗買個部機會大D,SCANIA同BENZ底盤係唔係一模一樣。

除 o左 個波箱內部有小小唔同之外, 其他係完全一樣
jt2106 發表於 2008-11-20 13:38:19 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 20-11-2008 13:06 發表

除 o左 個波箱內部有小小唔同之外, 其他係完全一樣

有咩唔同??..我又真係冇留意....
齒比唔同??.........
 樓主| 000AKW 發表於 2008-11-20 14:01:44 | 只看該作者
TAMIYA拖頭系列,波箱外形齒比唔係全部一樣咩。