RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6497|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

arrrrr~我玩直升機被爆眼!!!

dicky20 發表於 2006-1-7 08:48:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
爆到眼白,流血...一會去復診,希望冇事
我立即為cayman做左做錯誤示範...調整時要用護眼物品!!!!!!!!!!
cayman 發表於 2006-1-7 08:49:56 | 只看該作者
are you ok now?  Take care.
 樓主| dicky20 發表於 2006-1-7 14:05:00 | 只看該作者
視網膜水腫,好在眼角膜冇事,
nuts2006 發表於 2006-1-8 00:48:52 | 只看該作者
嘩!!!  發生咩事ar.... ar u ok !!!

becareful!!! take care man~
小步 發表於 2006-1-8 01:25:51 | 只看該作者
小心///好彩係小小電直...如果係我地玩個o的400級...
會死人的
coolair 發表於 2006-1-8 13:02:03 | 只看該作者
哇。要小心啊。
卑凶手個樣睇嚇。
800mah 發表於 2006-1-8 13:12:46 | 只看該作者
400級, 個頭都批甩

下次小心d呀~
 樓主| dicky20 發表於 2006-1-8 13:24:09 | 只看該作者
我玩小電直啫,不過半邊眼球紅曬,睇野有殘影,醫生話撞擊力好勁 =.=
如果玩我400級的話...
生果日報本報訊)少年x歲名李xx慘被r/c直升機爆頭不治
            專欄:r/c專家小步云玩r/c應注意安全,asdasd...
zifu 發表於 2006-1-8 21:35:46 | 只看該作者
好多時我教學生首先要注意安全,尤其是套裝產品,工廠當然乜都收緊,但運輸途中,長期震盪,乜都震散啦,所以買回來後,檢查所有螺絲,同時雙手用力對拉下快巴-大槳,mixing parts 螺絲..見過快巴左右兩邊飛,重勁過小李飛刀,好彩無劈死人,各位高手,小心為上,不要操之過急,機是你自己的,慢慢檢查後再起飛,祝各位上落平安..
 樓主| dicky20 發表於 2006-1-8 22:59:58 | 只看該作者
唔關事,係因為我自己白痴左
800mah 發表於 2006-1-8 23:03:45 | 只看該作者
千祈唔好搞到政府要立例管制遙控模型呀~~ 哈哈
玩車,玩飛機要上堂、考牌就大鑊啦~
miniz 發表於 2006-1-8 23:18:43 | 只看該作者
take care man beware
Skyline 發表於 2006-1-12 10:51:07 | 只看該作者
小心小心呀師兄,我上次都差D奶嘢,因為博好電落直升機,諗住放喺地下先,黠知未放低,果對漿就已經係甘轉,我即刻拿住個起落架'將架機向外打側 .....  再係甘扯番甩排電 .....  後來發覺原來我冇開到遙控 ......  
嘉頓子 發表於 2008-3-29 20:57:24 | 只看該作者

玩車都要 上堂好大件事架啦xd
阿門 發表於 2008-3-29 20:58:49 | 只看該作者
take care ........
harrier8989 發表於 2008-3-30 12:43:46 | 只看該作者
Waooo...take care man, hope your eye could quickly recover!
Remember to take a full check on both the heli & your transmitter before flight. May be make a own check-list to facilitate the work! Let spend few minute to do that for your own safety!
jasonwong 發表於 2008-3-30 14:53:15 | 只看該作者
so terrible....

becareful la....next time
ukyo 發表於 2008-3-31 04:14:36 | 只看該作者
小心.師兄..希望早日康復.. ..

係出面有幾間鋪幫人set機就方法完全100%危險,用手拎機腳,係眼水平full油睇雙槳,千萬不要學..同埋..用手拎著係set吾到100%冇雙槳..要升起先得...
heliguy 發表於 2008-3-31 14:40:35 | 只看該作者
小心小心, 電直吾使起動. 更要小心.
阿昌 發表於 2008-4-1 02:18:47 | 只看該作者
係囉,吾知邊條白痴教人攞住隻機睇雙槳咁奇怪!實情用pitch尺度好两邊槳然後攞出飛塲試未得囉,呢件玩具好危險架!吾好咁近身呀!!