RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 有勇冇謀
打印 上一主題 下一主題
收起左側

美孚短聚-放燈籠22/9/08(相片發放)

馬輝 發表於 2008-9-23 12:10:34 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

勇哥架城記幾時都咁閉月羞花....

登錄/註冊後可看大圖

但紅色的Super High Decker走到街上也是很高收視的一部

登錄/註冊後可看大圖

在美孚兩車這樣合照的話人群相信不比青衣少

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

條街黑me-mung,城記係咪怕黑所以要匿在Selega後?

登錄/註冊後可看大圖

"喂唔駛驚喎,爸爸同你影相先"

登錄/註冊後可看大圖

兩架拖頭0者,唔係壞人喎,今次紅雞奶唔懷緬過去,反而高歌劉華名曲一起走過的日子

登錄/註冊後可看大圖

食飯有送酥皮湯,酥皮一開...當堂灰晒...名副其實的縮皮湯是也...

登錄/註冊後可看大圖

去到行家的地方前點都要影張相話到此一遊

登錄/註冊後可看大圖

用單鏡機要取得好角度當然要訓身影

登錄/註冊後可看大圖

全晚人車都滾咁滯,難得在西鐵站背靠冷氣影車

馬輝 發表於 2008-9-23 19:31:12 | 顯示全部樓層
原帖由 MAZDA 於 2008-9-23 12:51 發表

yes!我知呀...原先想出紙巴比你睇睇...但怕比人魚所以我才不來...

個底改左城記903 行85....

只要你唔係

1)俾車過唔俾人過

2)無端端掉頭阻住條路

我們都唔會出聲
馬輝 發表於 2008-9-24 00:06:52 | 顯示全部樓層
原帖由 james891031 於 2008-9-24 00:05 發表
馬輝兄
去鴨記買隻$68既腳架仔啦
配埋直角取景器$2XX
以後影相唔駛趴

直角取景器?
馬輝 發表於 2008-9-24 00:24:40 | 顯示全部樓層
原帖由 james891031 於 2008-9-24 00:05 發表
馬輝兄
去鴨記買隻$68既腳架仔啦
配埋直角取景器$2XX
以後影相唔駛趴

有時用腳架仔都會太高...
馬輝 發表於 2008-9-24 00:34:53 | 顯示全部樓層
原帖由 Q-pet 於 2008-9-23 11:42 發表
結果心照哥做咩唔黎既??怕左你地呀?
尋晚一定熱死左你地--

四個人走到去西鐵站真的猶如一籠蝦餃...蒸到透晒
馬輝 發表於 2008-9-25 10:17:21 | 顯示全部樓層
原帖由 有勇冇謀 於 2008-9-24 10:25 發表

登錄/註冊後可看大圖

城記車頭大燈及細燈換 o左 sunny兄的"暖色led",感覺更加自然.

印象中香港冇一架公共巴士有白燈的,RIGHT?
馬輝 發表於 2008-10-9 00:19:08 | 顯示全部樓層
原帖由 james891031 於 2008-9-24 00:15 發表
http://www.myprice.com.cn/products/189775.html
插在VIEWFINDER就OK
其實又可以取景果陣,放部電話埋去,電話開拍攝,電話個MON就變左DSLR既LIVEVIEW

D60+K800i又係餐懵的
馬輝 發表於 2008-10-11 16:42:07 | 顯示全部樓層
原帖由 MRX-2 於 2008-10-11 16:30 發表

其實用得都幾辛苦

所以實驗證明占士講的直角觀景器都係最好...但問題在連永x都冇轉接器存貨
馬輝 發表於 2008-10-21 08:59:40 | 顯示全部樓層
原帖由 B仔 於 2008-10-21 02:56 發表

如有機會黎次Hino泥斗加Hino巴士加城巴...靚

咁就有請大佬B留意下次活動了
馬輝 發表於 2008-10-21 13:38:14 | 顯示全部樓層
原帖由 jt2106 於 2008-10-21 13:20 發表
hino 旅遊巴 係咪又係全人手打造??

就係全人手打造的