RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ck5200
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問下你地油車會唔會裝燈架?

pskyng 發表於 2008-4-23 13:38:54 | 顯示全部樓層
我有裝燈. 前4白 + 2變色. , 尾2 白.   一個字. 正.   不過好多時未天黑已走人.. 所以都係"英雄無用武之地"較多.. 不過有一次有玩到7點幾.. 天開始黑.. 真係好有feel...  (想開燈至入電. 始終電箱在車頂幾影響重心.

pskyng 發表於 2008-4-23 23:24:20 | 顯示全部樓層
因為個燈杯係自家DIY (有彈性的膠), 又輕又撞唔爛. 所以都ok... 如果唔係我都覺得唔應該裝.
pskyng 發表於 2008-4-24 03:04:34 | 顯示全部樓層

個投票冇得post 相. 不過都係做得好粗,用"吉之島"10包有膠質的輕量clay做.(因為自己做開小手工). 你都可以好似一0的師兄用紙皮摺個燈箱.都好方便.
pskyng 發表於 2008-4-28 13:36:07 | 顯示全部樓層
原帖由 ck5200 於 2008-4-28 02:51 發表
我發覺油雞裝左燈都幾慘下...玩完一次要洗一次個到煩.....

都唔係. 可能仲簡單.. 因為唔可以成個殼用水洗. 裡面你只可以抺下佢.  當然.唔好其望好乾淨.
pskyng 發表於 2008-4-29 17:00:30 | 顯示全部樓層
原帖由 ck5200 於 2008-4-29 13:05 發表

我玩完一次就會噴d綠水落去....再搵水沖佢囉...不過我拆左舊電出來先囉....

....我頂多用工業火酒or 白電油抺. ;p
pskyng 發表於 2008-5-14 15:59:38 | 顯示全部樓層
原帖由 ck5200 於 2008-4-29 21:02 發表

但係有d塵係到好難抺架wo...你搵毛巾抺定係咩抺牙?

我"油掃" 掃炸.. 掃都唔甩0既話. 即係唔使理佢lor ..  
不過裝燈我諗唔好用"硬膠"料..(即現成買0既就無謂lu.雖然好靚.) 唔係正如之前師兄咁講. 一撞就爛.. 一撞唔爛.. 撞多幾次一樣死..
pskyng 發表於 2008-5-24 01:47:41 | 顯示全部樓層
原帖由 pui 於 2008-5-24 00:30 發表
我裝咗落則鏡.玩完直頭水洗

cool...  正喎... 不過依個位會唔會好易爛? 你0係邊度攞電架...
pskyng 發表於 2008-5-25 10:01:27 | 顯示全部樓層
...好靚呀...... : 有幾會放0的片 look look 好喎...
pskyng 發表於 2008-6-17 17:19:10 | 顯示全部樓層
著左燈覺得真係型好多 ...  不過依個殼都差唔多退休... 下個殼轉左DNA..可能用唔番個燈杯lu...

pskyng 發表於 2008-6-26 16:40:00 | 顯示全部樓層
比我架車你look look la,,, 包你有個衝動裝燈. ....
http://www.youtube.com/watch?v=5uNgDK8SqKc
pskyng 發表於 2008-6-27 14:38:53 | 顯示全部樓層
原帖由 玩車托杉 於 2008-6-27 02:35 發表

好靚仔牙...我只係裝左前燈無裝到後燈....係d燈係邊到囉電架?

我0係車頂裝左個AAAx3的電箱.  平時唔著唔入電.  不過有電後就對個CG有小小影響. 小弟just for fun. 對快車手拼殺不適合. :p
pskyng 發表於 2008-7-2 11:35:04 | 顯示全部樓層
我個電箱都有開關. 放落track 至on 燈... .好型架...  至於dirty....我個殼都唔好得去邊... 不過依家多左個DNA 殼. 有燈那個等有幾會玩至用lu. (應該一早係咁...個殼就唔使咁殘.. .)
pskyng 發表於 2008-7-7 12:07:22 | 顯示全部樓層
原帖由 玩車托杉 於 2008-7-5 23:25 發表

係pyc條track黑個時開著一定好型啦...

係呀...型到爆..不過我手車同engine 都唔快.. 經常比人抓頭.. 型爆指數會低左. >_<
pskyng 發表於 2008-7-14 19:45:48 | 顯示全部樓層
原帖由 玩車托杉 於 2008-7-11 02:11 發表

唔緊要ge..都係玩車..你慢慢就會快架啦..我依加都係好慢...哈哈...最緊玩的開心...

haha.. 又係.  來緊有機會玩"夜車"...希望到時有師兄拍片la...
pskyng 發表於 2008-8-12 10:09:51 | 顯示全部樓層
原帖由 玩車托杉 於 2008-8-12 01:55 發表

你去邊到玩多架?

我係TKO 玩街場多, 依家個零月都會去下PYC. 你呢?