RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10901|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇人有FC既極咬地SETTING,....

馬輝 發表於 2008-1-17 14:37:39 | 顯示全部樓層
full setting please
馬輝 發表於 2008-1-17 14:41:45 | 顯示全部樓層
馬輝 發表於 2008-1-17 15:17:10 | 顯示全部樓層
Roll Bar全部換ultra hard

damper由soft轉hard,頭hard 7尾hard 10

跑山路的話,engine改level 3 boost high 1
馬輝 發表於 2008-1-17 15:44:18 | 顯示全部樓層
原帖由 sunnyshao007 於 2008-1-17 15:39 發表
我有副NA係度(13B-MPS),
SKILL改到 LEVEL 3,
用個NA會唔會好D?
因為我用玩TUBRO個陣一過彎要豆住架車(DRIFT),
怕個TURBO一開就撞/唔夠定
我長期都KEPP住 ...

Turbo會好少少,因為13B-MPS都唔算線性

睇漏左,喉就換racing 1喉
馬輝 發表於 2008-1-17 15:55:39 | 顯示全部樓層
超弩c要換野...硬racing胎同rally避震
馬輝 發表於 2008-1-17 16:44:07 | 顯示全部樓層
原帖由 椰禮 於 2008-1-17 16:02 發表
我想問呢,34改做gtt有冇好處ga?
仲有原裝果陣要點改set黎跑??

34保留番四驅會有優勢,而原裝車冇得set
馬輝 發表於 2008-1-24 14:40:20 | 顯示全部樓層
原帖由 椰禮 於 2008-1-17 16:45 發表

咁要點改

34 nose heavy得算幾明顯,個頭轉彎較鈍,所以建議避震頭軟尾硬加強入彎能力
馬輝 發表於 2008-1-24 14:41:18 | 顯示全部樓層
原帖由 GARY^^ 於 2008-1-24 00:17 發表
樓主"自稱"F.3 student---14years old...WA, 咩機鋪俾現年14years old的你入去呢??唔怕差人逗你身份證??

btw, 小弟都有玩FC, 真係好難SET...不過小弟已18years old, 哈哈

想易set d,有計的,就係問你自己兩個問題

1)架原裝車你覺得點?
2)你想架車點?