RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1738|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手&新車上路....

maxturboxp 發表於 2007-9-28 02:59:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位大大,有搖控車場可以放rc hummer架?
爛地都可以架,小弟是新手,剛買了一架 RC HUMMER...

煩請各高手指教,THX!!

登錄/註冊後可看大圖

[localimg=400,300]1[/localimg]
kaho0338 發表於 2007-9-28 03:06:29 | 只看該作者
li5115 發表於 2007-9-28 03:07:17 | 只看該作者
原帖由 maxturboxp 於 2007-9-28 02:59 發表
請問各位大大,有搖控車場可以放rc hummer架?
爛地都可以架,小弟是新手,剛買了一架 RC HUMMER...

煩請各高手指教,THX!!

登錄/註冊後可看大圖

[localimg=400,300]1 ...

Welcome to TKO Offroad Party
詳情請看以下條 link 或 翻看 放車約會及後感發佈版 有關 TKO Offroad Party 的貼子。
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=57330&extra=page%3D1
Buildinglung 發表於 2007-9-28 03:16:00 | 只看該作者
真係玩得好開心架!hummer去果度大派用場!不過記住帶個厚d既袋去袋返架車喎!!
 樓主| maxturboxp 發表於 2007-9-28 03:21:46 | 只看該作者
感謝大大的解答!!
另外,小弟想問,這款車仲有零件可供改裝或維修嗎??(小弟剛換了全車啤令)
THX!!
li5115 發表於 2007-9-28 03:46:15 | 只看該作者
原帖由 maxturboxp 於 2007-9-28 03:21 發表
感謝大大的解答!!
另外,小弟想問,這款車仲有零件可供改裝或維修嗎??(小弟剛換了全車啤令)
THX!!

現時的標準裝備已經夠玩,玩一段時間後發現不足才改裝都未遲。
這車的零件大部份與 TA-02 相同,市面上仍有供應,雖然數量有限,但仍可向曰本定。
升級改裝:
油壓避震:膠 或 金屬
摩打∕電變:黑摩打(可用現有電變),23T BZ(要換可支援 23T 摩打的電變,如 V16R 或 Futaba MC330)。
Buildinglung 發表於 2007-9-28 22:49:41 | 只看該作者
我都建議玩一輪先,唔夠玩喇到時先針對問題去改!咁先至係玩車麻!!!!!一開始齊晒料就響受唔倒改車當中既樂趣!
 樓主| maxturboxp 發表於 2007-9-28 22:51:31 | 只看該作者
[localimg=400,300]1[/localimg]這就是我的車了....

Buildinglung 發表於 2007-9-28 22:55:44 | 只看該作者
原帖由 maxturboxp 於 2007-9-28 22:51 發表
這就是我的車了....[localimg=400,300]1[/localimg]

睇唔倒呀!
 樓主| maxturboxp 發表於 2007-9-28 22:58:48 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2007-9-28 22:49 發表
我都建議玩一輪先,唔夠玩喇到時先針對問題去改!咁先至係玩車麻!!!!!一開始齊晒料就響受唔倒改車當中既樂趣!

我明白,我反而是擔心[維修]問題,因為有人說我這底盤有成10年歷史,怕無零件整...=.=
另外,小弟家住元朗區,那兒有車放呀?thx!!
ps:我底盤係型號??
Buildinglung 發表於 2007-9-28 23:13:40 | 只看該作者
車的零件大部份與 TA-02 相同,不過真係唔係間間有得賣!唔洗擔心,其實都好少損耗既姐
 樓主| maxturboxp 發表於 2007-9-28 23:23:31 | 只看該作者
咁我都放心D....
 樓主| maxturboxp 發表於 2007-10-2 23:51:02 | 只看該作者
[localimg=400,300]1[/localimg]
xrvct 發表於 2007-10-3 00:44:35 | 只看該作者

冇料到wor
 樓主| maxturboxp 發表於 2007-10-3 00:45:52 | 只看該作者
我放左相啦,在一個新貼.....