RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3680|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你會揀邊架 EP 4WD buggy ?

minimini 發表於 2007-9-25 17:59:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
不妨討論吓......

單選投票, 共有 74 人參與投票
4.05% (3)
0.00% (0)
22.97% (17)
5.41% (4)
2.70% (2)
4.05% (3)
4.05% (3)
9.46% (7)
21.62% (16)
20.27% (15)
2.70% (2)
1.35% (1)
1.35% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限
kins 發表於 2007-9-25 18:37:17 | 只看該作者
db01
its look good
gibson 發表於 2007-9-25 18:39:59 | 只看該作者
I like DB01 because of the belt drive, can use both types of batteries and the motor position!!
SunLi 發表於 2007-9-25 19:35:06 | 只看該作者
I voted B44

2007 IMFAR World Champions
毒魚 發表於 2007-9-25 20:44:43 | 只看該作者
db-01....希望有貴價車的性能吧....orz
coke 發表於 2007-9-25 23:15:01 | 只看該作者
I will  wait Asso B44, may try try  how good this car
 樓主| minimini 發表於 2007-9-25 23:47:23 | 只看該作者
as a Yokomo/ Masami's die-hard fans...........I choose BX........
stig 發表於 2007-9-25 23:49:47 | 只看該作者
erikism 發表於 2007-9-26 00:02:38 | 只看該作者
DB01未出都居然有咁多人揀.....................
 樓主| minimini 發表於 2007-9-26 00:05:27 | 只看該作者
BJ4 嘅鋒頭已被 B44 蓋過了........
chtam 發表於 2007-9-26 00:54:34 | 只看該作者
2007 IMFAR World Champions  --  B44   
龍崗小吳 發表於 2007-9-26 09:19:02 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-9-26 00:05 發表
BJ4 嘅鋒頭已被 B44 蓋過了........

聽說,JCONCEPTS把BJ4的設計全權給了AE,才有了B44。
有AE做BACK GROUND,B44的後勤零件補給就不用擔心。
真的,EP BUGGY的天下,2WD已經讓RC10B4稱霸許久,今年的4WD又被B44奪冠(前三名)
聽說,原本的BJ4車手都被挖去跑B44,所以看來今年B44的鋒頭壓過BJ4。
AMAT 發表於 2007-9-26 09:27:04 | 只看該作者
做咗冠軍車,個個都爭住買~!哈!
stig 發表於 2007-9-26 18:54:46 | 只看該作者
講真,  架架實力都差唔多, 快唔快係睇自己技術,
如果差唔多錢, 點解唔買冠軍車 ?
 樓主| minimini 發表於 2007-9-26 20:01:10 | 只看該作者
原帖由 VeilSide 於 2007-9-26 19:06 發表
看,DB-01都未出,車都未試,票數就以經多過世界冠軍B44了,但田宮頂級果架501x就連A組都入唔到...........

結論有兩個,一係will DB-01比501X更強什至在B44之上!!
一係就d人唔識揀

Veilside 兄未免太主觀了.....

B44 照推斷起碼賣 3K 以上 .......上級價錢......Team Kit 己經差唔多 full option.....

至於 DB01, 相信佢嘅定位應該係屬於中價車級數......要 full option 佢應該要花唔少 $$......

睇吓你覺得值唔值嘅啫......
龍崗小吳 發表於 2007-9-26 22:59:37 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-9-26 20:01 發表

Veilside 兄未免太主觀了.....

B44 照推斷起碼賣 3K 以上 .......上級價錢......Team Kit 己經差唔多 full option.....

至於 DB01, 相信佢嘅定位應該係屬於中價車級數......要 full option 佢應該要 ...

我也是這麼覺得!
有人可以玩414、415,如果以經濟考量,也有人TA-05玩得很愉快!
我原本玩初級的DT-02,當我玩到高階的B4後,還是把DT-02賣了!
但是兩者的價差可不少呀!
老話ㄧ句:ㄧ分錢、ㄧ分貨。
如果DB-01價位約在DF-03左右,那他是ㄧ台值得投資的車車!
AMAT 發表於 2007-9-27 00:21:10 | 只看該作者
改車應該合理地改......唔係乜都改.....除非你係諗住要嚟靚,唔係要嚟玩......或者以砌車作為最終......
唔係的話,改車應該係根據實際需要嚟改,唔係乜都改晒落去.......
師傅東 發表於 2007-9-27 01:02:08 | 只看該作者
上面十幾架車之中,大家又對佢哋有多少了解呢?
(只好奇問吓啫!)
xrvct 發表於 2007-9-27 01:33:32 | 只看該作者
基本上都系用邊部就vote for邊部

但系我vote左db01,有期待,唔知價錢方面會系點
 樓主| minimini 發表於 2007-9-28 15:26:34 | 只看該作者
我個人就非常期待 Serpent 推出........睇番 d 資料圖片......部車 d 位非常窄......造工一定要好 fit  位先得.......

不過價錢唔慌會平........