RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: dl7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

賣走左 MP,都係忍唔住……(連載制作花絮)

郭生 發表於 2007-7-19 10:45:19 | 顯示全部樓層
black pig 激過 white pig 好多....
我用101bk esc  玩 white pig on df03 at tko 都算熱
用black pig 玩....五個字之後cut我電....超熱
所以最好試下white pig熱唔熱先
郭生 發表於 2007-7-19 10:48:16 | 顯示全部樓層
Do you think that cheap 10T ESC can support two Black Pigs?

你隻tp電變?唔係頂到11t嗎?

郭生 發表於 2007-7-19 11:00:37 | 顯示全部樓層
我知你1個esc connect 2 black pig....
我只係比個例子你聽下姐
3 mins and the esc is not too hot......我隻101都得(1 motor)
但係溫度唔係就咁可以計算到的

祝君好運
郭生 發表於 2007-7-19 11:12:12 | 顯示全部樓層
原帖由 dl7 於 2007-7-19 10:50 發表

We are talking 1 cheap ESC to connect 2 black pig....
By refer my past posts, I have tested to connect 2 white pig and full load for 3 mins and the esc is not too hot......

You play  ...

我嘅意思即係話 2隻白豬唔熱  唔代表2隻黑豬頂得順
郭生 發表於 2007-7-19 11:22:49 | 顯示全部樓層
原帖由 dl7 於 2007-7-19 11:18 發表

Seems u don't understand what I mean and forgot what u have said........

Anyway, THANK YOU!

原來由頭到尾你都唔明我講咩....
咁我補充返小小野啦
其實我叫你試...係叫你用白豬玩下先(用返你平時嘅玩法玩)
試過頂得順喎, 先再試下黑都未遲
郭生 發表於 2007-7-19 11:25:00 | 顯示全部樓層
原帖由 dl7 於 2007-7-19 11:18 發表

Seems u don't understand what I mean and forgot what u have said........

Anyway, THANK YOU!

我忘記左咩?  可能又漏左小小野

我嘅意思即係話 2隻白豬唔熱(3mins)  唔代表2隻黑豬頂得順 (唔知幾mins on the road)

除非用黑豬都係3mins.............e句我講下笑

溫度唔係就咁可以計算的   就係由上面個句引證出黎...

anyway我見你為個電變咁煩惱, 所以比下意見

郭生 發表於 2007-7-19 12:50:12 | 顯示全部樓層
原帖由 dl7 於 2007-7-19 12:36 發表

No no.....
We are just sharing opinion........

Sorry to Mr. Kwok if I have hurted u.
Cheers!

NONO~
邊有~我驚我hurt到你..

依架車會唔會打算攞去tko玩?