RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1100|回復: 1
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[開箱測試] 四驅越野M車新貴 - 田宮XM-01PRO

樓主| AMAT 發表於 2024-6-6 08:25:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

田宮嘅M車試過唔少,頭驅由M03玩到去M07,一直都好期待田宮出架似樣嘅四驅M車。今年終於都等到,就係今次要介紹嘅XM-01 Pro。

究竟呢架由XV-02變出嚟XM-01 Pro四驅M車,有乜令我咁期待? 架車配件又係點? 行出嚟嘅感覺係點,同埋可以有啲咩改裝? 今次就同大家分析一下。

協力
田宮模型香港代理 - 偉高模型
田宮模型香港旗艦店

樓主| AMAT 發表於 2024-6-8 10:40:15 | 只看該作者

其實擒日真係想試架TRF421,但見個天咁樣,就順便帶埋呢架XM01 Pro 入去,萬一真係落喇,都有啲嘢玩拍下。

結果真係只係試咗兩轉架421,都仲未可以SET返好個電變頭尾段,佢就嚟落雨,就拍得兩轉。所以索性就攞架XM01 PRO玩車。

但真心講,呢架XM01 PRO可塑性真係好高。至少我原裝車,我係灣仔橋底同PYC試,架車行出嚟都係好正形。當然油門線位同快車一定唔同,要練一練,但真係好好走。甚至係落雨時,原裝呔大部份時間都係行得好好,係我特登大油嚟入佢先會同我甩下,否則就算係大直路狂FULL都冇唧唧下問題。

個防水蓋係頂到。返到嚟架車係濕晒,但個防水蓋入面係乾爽,做到嘢。所以個人覺得攞佢嚟玩水戰,係絕對冇問題。

將來遇到呢啲天氣,都帶埋佢出去,因為真係相當之FUN!