RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 19130|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

鴻聲模取消門市,轉網上發售><可惜

AMAT 發表於 2018-10-3 10:10:25 | 顯示全部樓層
之前打去想留貨,但佢七點就收工,我七點零二分去到都收咗......
想買都難.......

大家一至五都六七點先放工......生意一定少好多。
AMAT 發表於 2018-10-3 11:16:04 | 顯示全部樓層
hungWongbeyond 發表於 2018-10-3 11:04
唉!有時想落去買野諗起果個伙記(黑面偉)諗諗吓~都係掉頭走 費事睇佢面色

鴻星唔係轉咗手咩?都係果啲職員咩?
AMAT 發表於 2018-10-3 11:17:53 | 顯示全部樓層
其實網上發售冇乜問題O架,重點係佢幾點開幾點收,方唔方便大家去攞貨唧。

宜家大家都鍾意去RCMART買,就係貪佢係網上知有乜冇乜,有乜REPLACEMENT,晚上砌車落完單,第二日去攞。

如果佢都做到,其實唔會冇生意,仲大把生意,冇乜可惜唔可惜。
AMAT 發表於 2018-10-3 12:05:24 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2018-10-3 11:57
嘩!佢真係唔啱,普通生客唔等無所謂,amat成個工房擺係度,買嘢話嚟就一定到,等多一陣都唔得失人緣喎! ...

我冇咁講過呀下。

我只係話我想去買,估唔到咁準時收唧,少好多放工客唧。

人地要放工天公地道。
AMAT 發表於 2018-10-3 16:23:51 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2018-10-3 16:14
去極速買,店內3人都好nice,最重要佢地唔會HARD SELL貴價產品比你,仲教埋產品點用,服務OK,買多野老闆自動 ...

ANDY自己都話,佢係黑面,但唔代表啲乜。

你成日叫佢減價的話佢實串你。但好多時你唔出聲佢都自動會收少O的零頭。
成日去到佢都廢事找散紙,收少我幾蚊好平常。

都係果句啦,人夾人緣。

AMAT 發表於 2018-10-3 16:24:46 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-10-3 15:52
人地夠鐘收工,點會知道遲一,兩分鐘後會有邊個客呢買野呀。就算遙控車神廣板來到,他也不會事先知道啊。 ...

所以我都冇話怪人,只係自己好難佢收鋪前去到,唯有唔買咁解。

人地鋪頭寫明幾點開幾點收,準時收工好正常。

正所謂自己返工都想準時收工。
AMAT 發表於 2018-10-5 14:18:14 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-10-4 14:22
鴻聲由深水埗年代識佢,估不到拆火後要屈在廟街樓上連客人企都要企出門外,真是坎坷
...

你講邊個先?

鴻聲係賣咗俾人,人地退休開個鋪仔嚟招呼朋友唧。
鴻聲賣咗之後已改名做鴻星。

我都識佢老闆好多年,我覺得佢好好人喎。

人地退休開心下,有乜咁坎坷?