RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 20439|回復: 88
打印 上一主題 下一主題
收起左側

SLASH 又要做大手術

#
 樓主| ococ 發表於 2017-1-26 23:29:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

次次都斷腳 一係斷傳動
有冇邊隻牌子硬D  唔洗次次2排電就收工

登錄/註冊後可看大圖

次次都斷腳 一係斷傳動

bigben 發表於 2018-7-17 15:15:01 | 只看該作者
ococ 發表於 2017-3-8 08:52
總之就係玩一次 爛一次
50 pack 電內

ococ ching, any update??

angryboy 發表於 2017-3-8 23:00:32 | 只看該作者
2wd 那死老鼠冇咁多嘢死
 樓主| ococ 發表於 2017-3-8 08:52:22 | 只看該作者
angryboy 發表於 2017-3-8 02:50
你架是traxxas slash ,冇可能咁脆.............幾多pack電玩成咁

總之就係玩一次 爛一次
50 pack 電內
angryboy 發表於 2017-3-8 02:50:17 | 只看該作者
你架是traxxas slash ,冇可能咁脆.............幾多pack電玩成咁
 樓主| ococ 發表於 2017-3-5 14:11:41 | 只看該作者
firesun 發表於 2017-3-5 09:47
香港KWS無乜禾寶車,可能就係太耐操,無得撈
毒下你先: TB下 EM racing, 有架叫暴君大腳仲暴力過沙豬, ...

一早知啦 暴君 毒我唔到的 不過如果買新大腳我都推暴君 3年免費換爛件 不過我推大X 娛樂性 好高好高 又硬
今早用兩組 8S電連續玩左4個鐘 過百次jump
小跳台 高樓梯 一百幾十次  完整無缺 最後比老虎落樓趕我兩仔爺番屋企先走

我今早放車片

firesun 發表於 2017-3-5 09:47:51 來自手機 | 只看該作者
ococ 發表於 2017-3-4 22:39
禾寶我有啦 就係因為太耐操  點玩都唔死先冇野好講我個仔直頭當佢係buggy 大腳咁玩 用架禾寶[/back ...
香港KWS無乜禾寶車,可能就係太耐操,無得撈
毒下你先: TB下 EM racing, 有架叫暴君大腳仲暴力過沙豬,把大沙豬的缺點改曬~
但最變態ge係 3年內爛塑膠零件廠免費送新XD
 樓主| ococ 發表於 2017-3-4 22:39:16 | 只看該作者
firesun 發表於 2017-3-4 22:01
Slash唔太暴力得,喇

禾寶我有啦 就係因為太耐操  點玩都唔死先冇野好講我個仔直頭當佢係buggy 大腳咁玩 用架禾寶8SC飛JUMP..  防滾架斷左好多次 防滾架因為有3個月100%免費保修 個賣家直接送多套架比我KEEP住架SLASH 因為我落公園玩大腳車飛JUMP時好多人圍觀 我就用SLASH加舊NiMh SET 50%速 比D街邊細路仔當踫踫車玩 但一手痕入舊3S玩又即死比你睇

登錄/註冊後可看大圖

firesun 發表於 2017-3-4 22:01:48 來自手機 | 只看該作者
Slash唔太暴力得,禾寶喇
 樓主| ococ 發表於 2017-3-3 00:37:03 | 只看該作者

小小小小喇叭又又又又黎  今次唔再掃中差齒 直頭爆差速殼 差速入面掃牙加溶膠....
唔聽大陸D CHING講 SLASH中差又貴又廢 中曬蕉  好在買定限滑唔係冇得玩老鼠

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| ococ 發表於 2017-3-1 15:20:09 | 只看該作者

李李李李李李李李老豆點解咁多野攪
連掃3隻減速 先掃限滑54T 換中差一排電後 再掃54T   撿查前後差速後上52T 半排電再掃多次  前後差速好順暢冇怪聲   應該冇爆BELLING 真係要成架車爆散曬佢 睇睇究竟咩事=_=

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| ococ 發表於 2017-2-24 15:20:45 | 只看該作者

SLASH 原裝件真係豆腐做 膠狗骨玩幾次就變曬形.跟手好快會自動解體..
..好在一早買定士啤件...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| ococ 發表於 2017-2-24 01:09:42 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

8S 大X 真係好痴線 輕鬆起頭 成隻牛咁 橫衝直撞 ....收視率高
只比爬樓梯比好多慢爬 更爬得 十幾廿級好直D樓梯勁輕鬆 直頭係爆住上 完全冇難度
mojo8888 發表於 2017-2-17 04:41:56 | 只看該作者
禾寶8SC 係真坦克! 電池箱是一邊, 不覺得6s 太嚴重側重;  Buggy 禾寶 H9 Star E 或 Team C T8E v3 也可以!
 樓主| ococ 發表於 2017-2-13 18:05:56 | 只看該作者
andynax1 發表於 2017-2-13 13:37
花成敢.....同水泥地玩jump ?

草地 沙地多 避震開頭Set得軟 成日hi到底 依家set硬左 好DD 草地唔係平的 有起伏 不過幾好玩。
依家買左飛Jump台 等佢寄黎 要再set硬小小
andynax1 發表於 2017-2-13 13:37:57 | 只看該作者
花成敢.....同水泥地玩jump ?
 樓主| ococ 發表於 2017-2-10 15:38:38 | 只看該作者

坦克車8sc 終於有爛件 6s電下 時速應該最少80KM 炒到唔知乜野 打左十幾個前空翻 斷左OP件 防滾架

登錄/註冊後可看大圖

即時CALL 淘寶防滾架個賣家 佢二話不說又免費寄過件新件比我 話3個月任炒免所有費用連運費都出埋 D售後真係一流

禾寶8sc  用4s 35c 大陸雞電   傻跑 應該都有60KM

樓主| ococ 發表於 2017-2-9 22:21:24 | 只看該作者
yuenwai 發表於 2017-2-9 22:14
啱啱去淘宝睇過半套歺都要2780即是耍三千幾港紙都吾平

已經平過死老鼠 死老鼠爛件 之後我已經洗左差唔多2千蚊維修   計計埋埋最少要5千幾6千蚊 8sc 2千幾之後 未買過野

yuenwai 發表於 2017-2-9 22:14:29 | 只看該作者
啱啱去淘宝睇過半套歺都要2780即是耍三千幾港紙都吾平
 樓主| ococ 發表於 2017-2-9 21:54:59 | 只看該作者
yuenwai 發表於 2017-2-9 21:36
但好似8sc無出了

唔係呀 8sc我啱啱淘左冇耐....上面大把貨
買車時我問要買咩易爛件 老闆話玩得爛先算....咩後備件都唔駛買...

真係爛要買件 3日直接寄到你屋企
yuenwai 發表於 2017-2-9 21:36:01 | 只看該作者
但好似8sc無出了