RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Yoda
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini-Z 週記

G66 發表於 2017-2-5 19:59:18 | 顯示全部樓層
各香港代表加油
G66 發表於 2017-11-27 19:34:36 | 顯示全部樓層
大師你好
經過依一兩個月我架"日產杯戰車"都成型了,
而且我都開始熟習佢嘅反應, 我過去設定都是偏向降低車身
但經Paul Sir 建議&自己測試後發現原裝車高度配合適軟硬嘅彈弓就好好跑
因為[日產杯]還未出正式例,所以我都係用JSCC例配KT-18就最穩陣
大師下次再一起操車
G66 發表於 2018-1-22 08:03:55 | 顯示全部樓層
因為MINI-Z大家嘅隔漠細左,
小弟慶幸有機會參加今年日產杯,
自知自己技差不求有成績,志在感受下世界級賽事嘅氣氛!!
同時好感謝PAUL & SUM SUM 多次去日本交流嘅同時,回來之後主動分享當地車架設定及SET車技巧

另外我都好感謝近期幾個月一同操練嘅隊友邦師兄!!
因為過左今次日本之旅後應該都好難再有機會聚集在RCP賽道上一同PAIR車!!!
無論如何我都會好好珍惜我們餘下嘅PAIR車時間!
G66 發表於 2018-3-9 19:34:13 來自手機 | 顯示全部樓層

雖然去完日本返港有點失落,因私人問題要暫離車壇
但講到依次比賽旅程真系好開心~~(小分第一次去日本)~~
現在附上小弟1, 2號戰車相
https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27973123_10155226951652724_7621326999524300289_n.jpg?oh=7baa472d67f498c046e84a54adc3bcd3&oe=5B46BADE

https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27752161_10155226951677724_8850754561499832063_n.jpg?oh=0a7a99a6a0eef2b59c8513072d4ee668&oe=5B39F5F4

G66 發表於 2018-7-24 07:57:26 | 顯示全部樓層
依D先好玩而係真比賽,
唔係玩"軍事競賽"
支持
G66 發表於 2018-10-3 19:51:07 | 顯示全部樓層
期待KYOSHO P1硬殼
G66 發表於 2020-5-1 21:12:44 | 顯示全部樓層
Faster-B 發表於 2020-5-1 20:37
請問Yoda兄,係咪兩個殻嘅offset都一樣?
如果買唔到R-1,買R0可以嗎?
thanks ...

會好易High尾沙板
如果你有下例RWD用車殼可以用佢套尾轆
1.MX5
2.舊NSX街車
3.FT86/BRZ(依隻款比較易搵)

G66 發表於 2021-9-20 10:20:36 | 顯示全部樓層

希望有機會跟到大家車尾