RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: skyhawk
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] 航拍機削中眼球 英歲半男童右眼失明

solaris8x86 發表於 2015-11-28 08:59:57 | 顯示全部樓層
DJI inspire 所為,同Phantom一樣,佢咃成日失控類街方!!!

http://www.gizmodo.com.au/2015/09/drone-crashes-hits-baby/

solaris8x86 發表於 2015-11-28 23:51:55 | 顯示全部樓層
咁証實DJI唔係無敵...
solaris8x86 發表於 2015-11-29 10:00:00 | 顯示全部樓層

考咩牌哎,最好禁Q曬佢,大家以後改曬玩車,玩咗咁多年,大家都玩厭玩夠曬。
支持全面! 先禁DJI! 再禁Parrot!! 乜春二丶三線零度再禁.....

但最緊要先禁能咗蘋果日報啲PK記者先,成日係市區亂Q咁飛作商業用途。我剩係去民航署舉報佢吔都有3次!!

solaris8x86 發表於 2015-11-29 10:14:14 | 顯示全部樓層

極同意!! 小佢老X,成日望佢跌落嚟,點知一等,我哋就等咗5年.... 成5年佢都未跌落嚟.... 搞到我地oh-99得個"吹"字! 想唔Like佢咩,又唔得,啲PK一早又係條片到disable咗Like個function唔比人like! 搞到我地望到架機都覺得自己oh-9.... 正所謂我吔人又無skill,剩低把囗,仲要出唔到氣事大... 我都覺得投頭望住佢倒忌時自己個樣好oh-99....haha.... (我最倒忌佢唔分享比我一齊玩!!!!妖!!!) ...

唔題由字可,題起笑死我.... 完來衣個醜陋心理.....

solaris8x86 發表於 2015-11-29 10:26:19 | 顯示全部樓層

支持全面x 2! 先禁DJI! 再禁Parrot!! 最緊要先禁能咗零度先 (日日嚟炒機) ..... 但大前題係要禁咗撞到過人嘅電直先!!! 大家改曬玩車....咁就天下太平...
solaris8x86 發表於 2015-11-29 17:03:23 | 顯示全部樓層

跟本遙控嘢 (海丶陸丶空) 就係唔好玩.... 近月我成日冧緊引退.... ha...
solaris8x86 發表於 2015-11-29 23:43:54 | 顯示全部樓層

講得好! 咩TVB丶蘋果日報衣類咁嘅"是旦"新聞,新聞內容唔單止老作,連航拍技術都是旦過人,係裏面做航拍記者嘅都唔方係乜野有才能既人。口口聲聲扮安全,其實自己係中環市中心高空亂Q咁飛先至最唔安全。 小佢老X,遲啲我有時間,再搞能到佢哋檔四軸秘撈都要結業,要你收民航署啲律司信收Q到你檔嘢破產為止。
solaris8x86 發表於 2015-11-30 00:10:27 | 顯示全部樓層

吓....
咁快轉工!!!
solaris8x86 發表於 2015-12-2 11:46:30 | 顯示全部樓層

我一直冧緊邊個願意同你嗰個心理水平係同一群做隻馬....