RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 16782|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

千里條條去買野,攪到好吾開心

tonyho88888 發表於 2015-9-17 21:28:33 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

近日千里條條幫朋友去好景萬里買野,入去見到包零件$2X,但好似有D吾同
於是用部电話影張相問凊楚朋友先買,点知老細出声影咩野,
你立即比部电話我De|ete左佢,我即時say sorry同吾想比部电話佢,
於是我自己係佢面前De|ete左,但係佢仲要叫我比佢check下部电話
叫我証明張相真的De|ete,跟住我同佢講点証明呀?
心想坐車來回都用左$幾十元過黍買野,冇為空手而回,件零件都係$2X
最後比錢都買左,跟住相影張相比朋友睇
点知老細又出声,都話吾比影囉!
吓...我買左都吾影得?要影出門口先同比返張銀碼我先!

点解呢??????
 樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-18 21:27:32 | 顯示全部樓層
JKC710 發表於 2015-9-18 16:38
而家零售已經唔同左, 應該以客為先.
如果業界仲抱住呢種"待客之道", 咁遲早俾網店取代.

師兄發覺上網係平D仲有D包郵,就算要郵寄都係$1文幾毫!仲有D可以面交,
吾使白行,坐車來回都要$4X元,分分鐘去到冇貨,車錢都白比
以後都係上網買算!
 樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-19 00:49:49 | 顯示全部樓層

我幫親過whalewhale13,好開心
我覺得很好,不房大家試下!
 樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-19 12:09:02 | 顯示全部樓層
cc4321 發表於 2015-9-19 09:34
出入要四十幾車錢,睇怕師兄都係港島或者元朗區居民,我自從搬入屯門都無咩出旺角買野,一來車費貴,二來好似 ...

師兄係呀!住南區.......坐完巴士再轉地鐡
 樓主| tonyho88888 發表於 2015-9-22 13:49:44 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2015-9-22 00:22
Tonyho 冇圖冇真相。5好老作或跨大!郭老板價格最好是事實!

冇打算再去幫親佢,張相即埸都del左,点比你睇呢?
作為消費者,点解只有你地D舖頭買野全冇保障?
如買錯左野想更換,貨物出門,恕不退換!
电子野壊有邊間做到7日包換及1年保養?
如果吾影張相問清楚先買,我仲可以点做?

算吧!冇為再討論!