RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: X-POWER
打印 上一主題 下一主題
收起左側

號外: 觀塘車場(RCPHK)正式開放喇!!! Our new opening hours

200sxsr20 發表於 2015-9-4 15:28:54 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-4 15:14
海棉呔是磨爛地毯?是真?解釋下?

觀塘車場係跑RCP,同用乜呔磨爛地毯有咩關係?點解要解釋呢?不如你解釋下點解要的解釋先
200sxsr20 發表於 2015-9-4 18:16:05 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-4 17:24
因為有某个埸講海棉磨爛地毯5比某D人玩,
跟以上説法如果係真的,一樣可以磨爛Rcp,?????我都係照道理講5 ...

如果海綿呔磨爛RCP,場主一早就禁啦。
可以解釋一下,何謂“照道理講”,什麼道理?
200sxsr20 發表於 2015-9-4 23:57:22 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-4 21:57
MR-03人

MONSTER 重有PN,GPM,膠太又比5比玩呀!!!,請查清楚D先。哈哈!!,冇野講啦

你咁强調及介意d呔有油,有懷疑的話不如你自己訂一套PN呔,monster呔及GPM呔,然後攞去化驗,再開另一個帖將化驗報告公怖吧,口講冇用。
從miniz面世以來,就本地都起碼有5個牌子出過蚊車呔,Atomic,Xpower,3Racing,IMI,GPM,有d已經停產,如果你有心為香港蚊車界出少少力,你咪全部買番來做化驗吧。PN呔有分RCP版及Carpet版,都要外國訂,GPM呔一早已經停產,
你既然咁樣問,你係咪三種呔都有?如果你冇但又買唔到既呔,咁你點解又要問?你代邊個問?你有monster嗎?monsters跟車套呔唔係京商呔嗎?
200sxsr20 發表於 2015-9-5 00:11:17 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-4 21:57
MR-03人

MONSTER 重有PN,GPM,膠太又比5比玩呀!!!,請查清楚D先。哈哈!!,冇野講啦

你既然響呢度提左咁多意見,肯定對RCPHK車場很有興趣,我覺得你可以同車場既人提意,你去做車呔檢查員,檢查呔既人一定非常執着同非常介意d呔有油既人,你肯定勝任,以後落場既每一部車每一條呔都由你檢查,又仔細又公平。
200sxsr20 發表於 2015-9-7 18:27:52 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-5 16:29
你同2个埸D人講提供化驗報告先可在工房內貼出禁止玩膠太和海棉太,如冇即5可以禁止人玩?有勞師兄!!!!!! ...

在這個帖裏,由頭到尾只你一位神奇人物不段地提關於呔既事,亦只有你咁熱切關注呢方面既問題,咁咪由你同香港所有蚊車場場主提出要求對車呔進行化驗囖,我亦都好有興趣想知d場主聽完你既提意,會比d咩反應你。祝你好運。
200sxsr20 發表於 2015-9-11 02:49:46 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-8 21:31
兩位場主大老,上面D人笑你地牛角尖真可憐????收家!!!!!!!

上面d人? 請問邊度係上面? 而邊度係下面? 點解個帖講左咁耐, ``上面d人'' 冇一個出下聲撑你?
200sxsr20 發表於 2015-9-11 03:10:53 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-10 13:07
師兄,其實你講牛角尖都幾串,但你又幾對,我驚你得罪兩个場的人,都幾好笑 ...

我第一次聽過一個車場制定規則會得罪其他車場囉, 如果用海綿呔會得罪人, 用胶呔又得罪人, 咁大家跑飄移呔算啦。
200sxsr20 發表於 2015-9-16 12:52:35 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-9-12 10:59
不如直接D,5好兜圈,禁止玩B廠全件令件和車因他直係好5得

你自己覺得某牌子既產品唔好,點解就要叫全個車場既人禁止玩呢個牌子既野呢?講來講去,人地發帖目的為左等大家知車場既開放時間,你就不停煽風点火。你“直係好5得”。
200sxsr20 發表於 2015-10-19 02:19:07 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-10-15 14:09
究竟比5比膠呔?有油真的嗎?或诲棉呔磿爛毯?

前面咁多人回复咗你,好心你就唔好重复又重复咁問啦,都話叫你去攞果d認為有油既膠呔去化驗咪解決問題囉,如果你理解能力有問題,又有心想上去玩既話,咪上車場交流下囉,聽CT既師兄們講好耐無見你了,唔會因為你響CT次次都問人“我地d呔有無油呀,地毯會唔會磨爛呀,B記d野係咪好唔掂呀,車場部冷氣夠唔夠凍呀‘’ 被人隔離吧?
200sxsr20 發表於 2015-10-19 02:43:15 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-10-16 09:44
就係个場太低級D人只識玩mr-03,5識玩四驅車,没有四驅高手,你地看下另外兩个場有多高手,出新四驅令件冇 ...

根本係你太孤陋寡聞,CT 及MMS都有陀地高手去交流過,大家都玩得好開心,亦都無人亂咁話咩D人太低級。如果玩後驅四驅就介地人既高低級,只係證明你非常膚淺。

我認為你要證明個場D人太低級的話,就拿出本事來參加車場既比賽,並輕易勝出,咁你就算有資格講呢番說話,雖然你咁講已經知你品德有問題。

一係你就要為你無知的言論,向RCPHK車場既每位車友鄭重公開道歉!
200sxsr20 發表於 2015-10-20 11:11:07 來自手機 | 顯示全部樓層
mary123 發表於 2015-10-19 14:30
師兄,你真係5知頭5 知尾, 你看下你個埸D 人話人先, 我先講番佢地. 如你地冇講我不會話.

我是問膠太和海棉 ...

首先,Rcphk車場不是我的,請你唔好誤導人,我也不是Rcphk的會員,但我經常到不同的車場玩,由MR02年代開始玩miniz到依家。三個車場既場主我都認識及交流過,請你唔好自以為是認為自己咩都知。呔既問題,已經有好多人重復地解答過你,你睇唔明自己鑽牛角尖,呢個就係你既問題。