RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Fanco911
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[資訊分享] 上星期係雷達行買左6隻APC槳發現中心圈出問題

Fanco911 發表於 2015-7-8 13:01:01 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

上星期係雷達行買左6隻APC槳發現中心圈出問題, 一上魔打比油就震,其後攞番去雷達行退貸, 店員聲稱貨品無問題 APC 既設計係咁, 最後只能夠退回3隻槳, 店員聲稱要把這有問題槳重新包裝出售,其中3隻槳有污糟不可退回.......!
https://www.youtube.com/watch?v=uLT_j0CH_z4
 樓主| Fanco911 發表於 2015-7-9 17:48:59 | 顯示全部樓層
hotakming 發表於 2015-7-8 23:42
我的馬達槳座軸徑都是6mm所以好fit,睇你段片,應該你的馬達槳座軸徑只有5mm,所以虛位較大,用卡尺量度, ...

hotakming 我諗你無睇清楚我寫內文,你用1238黎同我比對....?

中心圈有偏差放咩膠圈戒指都無用這是常識把

樓主| Fanco911 發表於 2015-7-9 18:03:24 | 顯示全部樓層
我只想帶出兩個問題,第一係雷達行買這款 APC 945 槳有中心圈偏差問題. 第二這多年老鋪雷達行營商手法,不單無正事跟進這個問題,竟然把這有問題槳重新包裝出售.
 樓主| Fanco911 發表於 2015-7-10 13:13:48 | 顯示全部樓層
hotakming 你係咪唔識字?我由頭到尾都係講緊係雷達行買既APC 945 出問題!你用其他尺寸黎同我比對,你都幾搞笑和

好心啦請番D有質素既員公啦,自動對號入座, 笑死人
 樓主| Fanco911 發表於 2015-7-10 13:57:00 | 顯示全部樓層
拿拿林係鋪頭開幾對945 (開過無問題架,包番又賣過芝麻)之後用你把高精準卡尺卡下,之後比個報告我吓
 樓主| Fanco911 發表於 2015-7-10 14:15:26 | 顯示全部樓層
我把卡尺既資料同出世紙準唔準自行判斷