RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2122|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Tekno SCT 410 用乜嘢電子野好?

andyccf2004 發表於 2015-2-3 22:35:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

睇咗一輪, 好似HW有兩Set combo 幾底玩

1 . HW SCT Pro 120A , 有感唔知係唔係可以 set Turbo。

2 . HW SC8,平D,有四 pole 摩打,防水,但係無感。
網上個 spec 同SCT pro差不多,但係點解平過 SCT Pro 一大節呢?

究竟邊隻好D呢?想請教一下D師兄? 謝謝賜教!

DLAM 發表於 2015-2-3 22:42:39 來自手機 | 只看該作者
有感同冇感嘅分別,有感較線性,倉玩比較適合。個人認為不需要Turbo
 樓主| andyccf2004 發表於 2015-2-3 22:56:10 | 只看該作者
DLAM 發表於 2015-2-3 22:42
有感同冇感嘅分別,有感較線性,倉玩比較適合。個人認為不需要Turbo

Thanks。

ricksonchow 發表於 2015-2-4 01:51:57 | 只看該作者
Andy 你又有SCT410?  sct pro 冇得set turbo, 而家摩打應該都係行4pole, 扭力比較好, 其實sc8 都夠玩
 樓主| andyccf2004 發表於 2015-2-4 08:49:03 | 只看該作者
ricksonchow 發表於 2015-2-4 01:51
Andy 你又有SCT410?  sct pro 冇得set turbo, 而家摩打應該都係行4pole, 扭力比較好, 其實sc8 都夠玩 ...

Thanks Rickson!

遲D一齊玩。
ricksonchow 發表於 2015-2-4 10:17:31 | 只看該作者
一定要, DLAM 都一齊LA
DLAM 發表於 2015-2-4 11:11:43 | 只看該作者
ricksonchow 發表於 2015-2-4 10:17
一定要, DLAM 都一齊LA

Sure, Rix!