RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4387|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手入坑前

yu254445 發表於 2015-1-5 13:52:14 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下各位師兄...之前未玩過任何RC.......想試下玩四軸飛行器...我應該先入

偉力V353 / FREEX / 直接上P2?

樓主| yu254445 發表於 2015-1-5 17:03:46 | 顯示全部樓層
iodin 發表於 2015-1-5 15:25
盡可能先玩小四軸啦,未識玩動輒破百米
就等於畀把 AK47 畀細蚊仔玩一樣危樣 ...

甘請問 V353 是否適合我尼D超新手操機用?
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-6 16:47:14 | 顯示全部樓層

有朋友玩開...極力推介V353, 操好手機先,晤好成日靠定高定位,
小弟剛好住TKO...遲下出左機可以去紅圈討教下
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-7 09:47:30 | 顯示全部樓層
新手David 發表於 2015-1-6 17:48
又有一個TKO 友, 請問下V353 大約幾錢呀?

尋日淘左了...V353 500米版本~ $375 HKD, 再加多2條1200mAh電

本身有GOPRO 3但應該晤會裝上去甘冒險...都系操好手機先..

想問下有無網頁教新手開始飛個陣要練好邊幾樣野先?
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-8 15:31:32 | 顯示全部樓層
頭先LUNCH落樓下空地玩左陣....晤知系米今日大風....起油升到過頭就系甘飄前...
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-9 10:00:34 | 顯示全部樓層
真系出師不利....尋日第2次再飛掛左樹..跟住好彩比左幾下油擺脫到跌落草地
之後CHECK表面無大傷...跟住再試飛個陣就出問題.....起油到甘上下離地個陣4隻電機就自己停左..閃左幾下燈
之後拆電再來過...都系甘...未飛起就斷電......再試多次特然就見到有黑煙出...即停返歸
返去拆開來看..原來左前條電機線(紅黑)近控板個邊 燒到溶左...
請問我系米要訂反隻新摩打,紅黑線連插就OK?
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-9 10:35:45 | 顯示全部樓層
個粒MOS系米系主控板上面??

如果真系燒左...換埋塊控板?  我見套淘要$90人仔
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-9 14:53:20 | 顯示全部樓層
剛剛焊個新摩打上去..無反應

跟住拆出來接對角個插頭..有反應!

即系主控版死左?  
 樓主| yu254445 發表於 2015-1-9 15:07:20 | 顯示全部樓層

甘又要淘塊板返來...部機返來第2日已經比我拆散晒玩裸跑.....

請問香港邊可以買到???