RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 23204|回復: 106
打印 上一主題 下一主題
收起左側

* * * 2A6制作 * * *( 2015-10-31 初次出戰 )

LEOPARD2A6 發表於 2014-11-3 19:33:39 | 顯示全部樓層
真係好正, 有些勾起當初買2a6回家時的那種興奮的感覺, 係呢, 師兄, 想問那些補強品是DKLMrc係邊個國家的公司出同大約多少錢? 因小弟想upgrade返個adjuster同金屬搖臂都係係impact間公司睇到有, 謝謝.
LEOPARD2A6 發表於 2014-11-3 21:07:03 | 顯示全部樓層
Thanks, 師兄.
LEOPARD2A6 發表於 2015-4-17 21:20:40 | 顯示全部樓層
師兄,本人架2a6終於訂左新加坡間廠的idler arms parts,發覺換了之後架車終於係緩旋迴時沒有了不暢順的情況,因為現在可以收緊返條履帶,想問師兄鋼搖臂是否最好需要換埋?
LEOPARD2A6 發表於 2015-4-18 08:49:40 | 顯示全部樓層

師兄, 你講得啱呢, 原來新加坡的運費都唔平, 好似我訂呢個idler parts都要成四十幾蚊港幣, 成本都幾高, 所以好似師兄你講總之一次過訂慳返些, 下次如果我會訂金屬腳之外會同埋訂佢個波箱俾我架Gepard用, 甘應該會化算d. 另外, 師兄我想問下你架2A6架車的車高是否正常高度, 因為我發覺我架2A6車高好似比其他見到的較低, 唔知是否torsion bar會老化彈性減少, 開始承受唔到車重, 其實這有無關係的呢?
LEOPARD2A6 發表於 2015-4-18 09:52:11 | 顯示全部樓層

師兄, 因為我其實留意到其他2A6路輪與裙甲之間應該有一小段距離, 即是還可以見到小小避震筒個條柱仔, 但我個架路輪同裙甲已經好貼近, 所以覺得低左. 另外, 師兄你架2A6是不是會再加重係車內等個避震無甘彈? 同埋師兄你個impact避震系統好似好正.
LEOPARD2A6 發表於 2015-4-18 10:22:55 | 顯示全部樓層
師兄, 謝謝你幅圖, 等我返屋企又度下先.
LEOPARD2A6 發表於 2015-4-18 14:48:02 | 顯示全部樓層
師兄, 另外想問一下我架2A6每次發炮個炮口閃光已經三年無閃過, 這個情況係咪可以話已經無得整, 係咪因為炮口閃光支管已經壞左, 但我見個HV unit仲會著燈, 所以真係唔知點解.
LEOPARD2A6 發表於 2015-4-18 21:40:32 | 顯示全部樓層
Thanks, 可能都係要換過呢