RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9363|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新有想入坑, Cheerson CX-20 定 walkera QR 350 PRO 的決擇

kayming 發表於 2014-4-24 07:20:37 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位可以比D意見嗎? 兩部邊部比較平,靚,正D 呢? 想玩FPV , Budget大約 5 至 7千到.
 樓主| kayming 發表於 2014-4-24 11:35:51 | 顯示全部樓層
多謝兩位師兄既意見, 因為係新手,所以想買D 完成機, 見QR 350 PRO 賣4千零全套, 覺得幾抵, 但係CX-20 好似口碑唔錯咁,但係又未見有套裝, 所以都心大心細中  因為係買黎同個仔一齊玩,(7歲), 希望多D親子活動. DJI 感覺上好似好專業, 唔知適唔適合.
 樓主| kayming 發表於 2014-4-24 22:15:43 | 顯示全部樓層
多謝咁多位師兄既寶貴意見, 我諗我都係買部平野練下先, 同埋比亞仔或我自已撞爛都無咁傷,我諗應該都會揀QR-X350 PRO 多D, 貪佢一步到位,唔使點改, 玩熟左就成部比左亞仔, 自已可以買DJI  
 樓主| kayming 發表於 2014-5-1 22:30:27 | 顯示全部樓層
interga72 發表於 2014-5-1 09:26
玩350pro就要留意當cal好左gps手動起飛到30m呢個時候就轉gps mode.如果發現轉唔到gps mode千期唔好以為可以 ...

吓, 乜有D 咁既野要留意... 咁咪唔可以全manual 控制???   請問DJI 有無咁既問題呢?