RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 文仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[選擇建議] toro ts120a

blackshark3 發表於 2014-3-25 18:07:48 | 顯示全部樓層

買咗兩隻返嚟試,買埋個program box. 最初満心歡喜個program box有埋battery checker功能唔使帶多件嘢。點知個插太薄,普通balance電插要撬住先插得入,但插咗電又唔著,之後搞咗一輪先知要駁usb先著。着咗仲過癮兩cell電出4個讀數仲有成0.5volt相差,我搵差機同另一個battery checker剫都balance,失望
另外個1.08 software開唔到,係咪我用Win 8 64bit唔得?
blackshark3 發表於 2014-3-25 19:07:44 | 顯示全部樓層
Terence888 發表於 2014-3-25 18:43
唔吏插usb都可以check 電

咁我要攞返食足換,嗰塊仲係最後一塊添。我估你地唔會2cell出4個讀數啩?
blackshark3 發表於 2014-3-25 22:30:56 | 顯示全部樓層

唔駁USB剩駁電=乜都冇
駁咗USB剩又駁電=2cell 變 5cell,仲要似模似樣每cell都唔同讀數,真係俾佢吹到啤一聲!
blackshark3 發表於 2014-3-26 13:40:08 | 顯示全部樓層
要反轉正負綫就得
blackshark3 發表於 2014-3-30 03:43:41 | 顯示全部樓層
用Win 8.1 64 入極都入唔到,用Win 7 64就得,開gforce見日文去about轉英文即刻用到
blackshark3 發表於 2014-4-17 05:13:41 | 顯示全部樓層
各位師兄,有冇發現呢個電變個尾段好似冇乜料到咁?我換佢落一㗎我用開team powers電變嘅車,照一貫set電變嘅boost 同turbo嘅set法set佢,㗎車慢到以爲sensor線衰咗,搞咗好耐試下將個摩打timing紐盡個尾蓋速度先發現速度等如最初team powers電變!等我以為個電變天生壞嘅,焊埋另外一個落去都一樣,跟住睇番佢説明書,先醒覺間廠建議呢個電變用8.5T turbo要set55度,加埋boost 全部超過70度!之後紐返個尾蓋回中,跟住一貫set電變嘅boost 同turbo嘅set法每樣加廿度,卒之去返正常嘅速度同熱量!仲有,嗰個g force軟件同原裝軟件冇分別一樣係1.05,只係個電腦介面唔同樣。另個電變説明書話開機會有聲,但我兩個都冇聲,將個軟件update幾次一時有聲一時又冇,update完set過中位都冇分別,真係唔知點搞佢!