RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: henry12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇師兄買咗部Phantom fc40

hkmario 發表於 2014-1-22 22:23:41 | 顯示全部樓層
請教一下師兄們,
FC40用緊5.8G, 如果唔用佢隻CAM, 係咪可以照換Futaba變返2.4G??

另外DJI網寫:Communication Distance(open area)CE: 300m; FCC: 500m
如果FCC俾佢飛到500m, 係咪姐係佢實際接收距離可以去到500m?

Thank you~
hkmario 發表於 2014-1-23 11:50:40 | 顯示全部樓層
byuen 發表於 2014-1-23 10:47
對. 可以照換 Futaba rx 變返佢做 2.4g.

dji phantom v1 支 2.4g stock radio tx/rx 個 range, 有人試過 ...

FC-40 個價位認真諗得過.換返隻AS15上去用WIFI連線又得..
唔該師兄

hkmario 發表於 2014-2-10 13:17:44 | 顯示全部樓層
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:10
thx回覆,咁c hing 係邊度買好?[flash][/flash]

我係7樓買FC-40, 如果再簡我會簡F450 開始. 冇得自己砌硬係覺得差D...

hkmario 發表於 2014-2-10 13:23:07 | 顯示全部樓層
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:17
感謝c hing我大約G 7/f係邊,買左有唔識既野再麻烦各c hing

請參看 DJI dealer list

http://www.dji.com/cn/dealer/flame-wheel-arf-kit-dealers-cn/
hkmario 發表於 2014-2-10 18:05:41 | 顯示全部樓層

咁咪仲好.. 直接買F450 550 .... s800 XD
hkmario 發表於 2014-2-10 18:19:58 | 顯示全部樓層

睇下你想玩乜, 可以上7樓問下. 果位師兄好NICE的.
hkmario 發表於 2014-2-17 22:51:06 | 顯示全部樓層
小白龍 發表於 2014-2-17 21:39
我都系7樓買的, 但有次我系星際三樓睇箱時, 他們跟我說香港不只是flying-hobby一個代理, 應該是4個, 他們 ...

其實冇必要估估下,一間話自己係代理,一間官網寫明係代理。
作為一個精明既消費者,你明架啦