RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9801|回復: 82
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EX1 KIY 已開始了回收了

Yinbb 發表於 2013-3-1 14:12:15 | 顯示全部樓層
Yinbb 發表於 2013-3-2 08:28:50 來自手機 | 顯示全部樓層
garywong5368 發表於 2013-3-2 00:25
說話又唔係咁講喇....
玩PS3無得update 要你俾$寄去日本同你up 你條氣順唔順先?
老實講支控3K野,好多電器 ...

有人天生鐘意比人劏,無計. 你試下佢部手機要佢比錢扲去原廠UPGRADE丫拿,D人仲唔即時X佢,唔理係代理定係原廠,照X.
Yinbb 發表於 2013-3-2 17:18:11 | 顯示全部樓層
sykwok 發表於 2013-3-2 14:57
如果閣下要比戈一百幾十都有比人"劏"嘅感覺,
咁不如考慮下其他野作為娛樂吧.
政府有好多大型嘅公園免費提 ...

搭車去公園都要錢,我都覺得比人劏咗忽肉去咁。都係留係屋企瞓覺最好,無人劏到我。
Yinbb 發表於 2013-3-2 22:49:20 來自手機 | 顯示全部樓層
sykwok 發表於 2013-3-2 18:46
師兄你何苦要玩遙控車呢?
咁辛苦又唔開心.
題外話,莫非師兄已學識光合作用?

瞓足一日,光合作用都慳返
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:09:28 來自手機 | 顯示全部樓層
sykwok 發表於 2013-3-3 15:31
其實唔係想話邊個,
不過世上真係有免費午餐咩?
有啲人硬係要覺得自己係全地球付出最多,

Ching,屋租水電煤飲飲食食呢d係必需品,咁樣劏法都要比,唔比人劏的話,會死人。話說回來,代理,就係代表廠家處理客戶,咁如果iphone或android要你比錢先去update,咁點?
Yinbb 發表於 2013-3-3 19:35:14 來自手機 | 顯示全部樓層
sykwok 發表於 2013-3-3 19:21
你仲係要用個"劏"字就冇得同你再講落去喇,
如果你老世覺得每個月出糧比你係比你"劏"你有乜感覺?
一買一賣 ...

係你話生活必需品我要比人劏我先跟你話劏咋喎,老實講,你肯買我肯賣,大家你情我願等價交換,有人覺得去旅行最緊要洗錢洗得開心,乜都唔係問題,亦有人覺得比導遊劏,係旅遊巴幫導遊買零食係當幫下導遊,亦有人覺得自己落車買好d
Yinbb 發表於 2013-3-3 23:37:27 | 顯示全部樓層
sykwok 發表於 2013-3-3 20:00
同埋麻煩你自己睇下自己#34寫過乜嘢,
係你自己最先講"搭車都覺得比人劏咗忽肉去咁"在先.
而唔係我話你生活 ...

一言九頂,厲害,無心機同你玩咬文饞字。有人鐘意比人劏,我阻佢唔到。
Yinbb 發表於 2013-3-4 10:46:52 | 顯示全部樓層
tonymguy 發表於 2013-3-4 10:05
尼位C兄都幾得閒下....

不過我覺得玩RC買行&水都系冇分別, 壞Q左冇人會保, 我試過3DAY壞了支控.....店主 ...

CHING你講得好啱喎, 無保養就梗架喇, 呢樣係多年來一直改變唔到O既行業作風. 所以如果去開東京旅行, 去到一定要大手入貨自用,炒賣就免喇,相信無乜水位比你賺.
呢次UPGRADE都有可能係代理自己UP,寄去日本如果空運肯定唔只120蚊,船運就唔會咁快,來回船+LOCAL運輸+日本仔出入貨AND UPGRADE流程 都起碼至少要2-3周星期.