RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: terrykan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] XV-01玩家討論區!

yakuza 發表於 2013-6-13 09:44:55 來自手機 | 顯示全部樓層
各位XV01玩家師兄,借問聲你哋D牙叉有冇漏油呀?有冇可能令到佢唔漏呢?據我所知媽星D牙叉真係入麥牙糖都會漏,我有D懷疑個casing同out drive之間個o-ring undersized 係元凶。
各位師兄有乜嘢見解?
yakuza 發表於 2013-9-2 15:02:43 來自手機 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2013-8-31 13:29
XV01TC 可以用TA06 stabilizer

小龍師兄,想借問XV01 TC pro 用TA06 stabilizer係咪直上直落?定要改少少「冧審嘢」呀?
Thank you.
yakuza 發表於 2013-9-2 19:19:15 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2013-9-2 19:12
直上直落,乜都唔係改。

Thank you mate.

yakuza 發表於 2013-9-19 11:29:36 來自手機 | 顯示全部樓層
請問有冇師兄可以分享吓D setup呀?pro 又好,TC pro又好啦,在下對架TC pro有D無所悉從,彈弓頭硬尾軟应該走唔甩,但係一入弯必甩,出弯大D油都唔惦,可能尾弹弓太軟。
yakuza 發表於 2013-9-19 14:03:38 來自手機 | 顯示全部樓層
iCoke 發表於 2013-9-19 15:01
用咩胎?

Sweep 28r
yakuza 發表於 2013-9-19 16:04:16 來自手機 | 顯示全部樓層
在下覺得份尾好漂,係咪要加D weight响後邊呢?有冇setting可以指教吓在下呢?
yakuza 發表於 2013-9-19 17:54:19 來自手機 | 顯示全部樓層
在下覺得份尾好漂,係咪要加D weight响後邊呢?有冇setting可以指教吓在下呢?
yakuza 發表於 2013-9-21 10:28:09 來自手機 | 顯示全部樓層
  Thank you各位師兄,在下会試一試。
yakuza 發表於 2013-10-16 13:40:40 | 顯示全部樓層
petscan 發表於 2013-10-15 01:04
想問XV-01 pro有冇出頭直?用TA06頭直可以嗎?

Yes, you can use XV-01 TC pro front solid spool, it comes with the kit, I believe you can buy it from KWS in loose item.
yakuza 發表於 2014-5-13 09:46:14 來自手機 | 顯示全部樓層
kiev 發表於 2014-5-13 01:17
TC 版切左幾個月終於試車,試左一轉頭呔40 尾呔28 ... 好玩,有 D 衝動買多部改尾摩打四驅,不過唔知波箱頂 ...

終於有D  T C版嘅車友啦!
請問kiev兄有冇D setting分享吓?
在下□架TC最大問題一出弯比油就射埋内牆,唔知有乜解救。
在下已換TRF超硬頭弹弓,中硬尾弹弓。
yakuza 發表於 2014-6-9 16:55:16 來自手機 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2014-6-9 14:16
請問Tc pro用邊隻平衡干?ta06果D?

Yes, TA06 sway bar set will suit.
don't forget to grab a bag if sway bar stopper as well.