RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] Spec R R1 玩家專區

beebone 發表於 2012-10-8 23:08:19 | 顯示全部樓層

炭低板仲想點option呢? 超薄低板?  鈦金屬低板?
睇落你唔只想講option低板喎.
你唔話人hard sell 咩事都無囉.
beebone 發表於 2012-10-10 15:39:44 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-10-10 15:15
絕對認同造功物料唔得,
幾好嘅設計都冇用.
相好多師兄都遇過買副廠件係平少少,

其他車唔需裝裝拆拆保養既咩?
beebone 發表於 2012-10-10 17:13:28 | 顯示全部樓層
葉生 發表於 2012-10-10 17:08
其實咁多位師兄講咁耐....
有冇一個係買左既呢?
質料好唔好....有冇買左既師兄講得出?

我就無買, 但我見車手花好多時間試車先出呢部車, 最起馬有心機時間試哂現時坊間常用既設計, 呢D精神係好值得尊重.
去鋪頭睇demo車之後即時會唔會覺得架車好與唔好跑, 可能有人識咁睇啦但我唔識.

beebone 發表於 2012-10-11 22:41:48 | 顯示全部樓層
carven.chow 發表於 2012-10-11 22:36
我就唔多識碳版材質依加野,如果碳版係睇表面的話........我就真的笑了

睇下鋪幾多層碳纖上去做板. 其實無咩標準.
beebone 發表於 2012-10-11 23:20:06 | 顯示全部樓層
carven.chow 發表於 2012-10-11 22:50
我依稀記得碳纖係點做,簡單d黎講一層疊一層,中間用一些類似膠水的粘著,織法唔同,成件版特性都好唔同 ...

係, 睇做船杆, 單車架既廠就知.
不過用係車架上, 厚度重要過板本身物料. 我試過T3用 2.0mm 板同2.2mm板既反應原全唔同.
beebone 發表於 2012-10-12 13:38:39 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-10-12 12:12
小弟有養開狗,
對於狗狗們想表達啲乜都可以話理解嘅,
咁你去開邊度多吖?

人話我就唔講多了, 返正你唔識聽.
邊度買 2.2mm T3底板呀? 就各大KWS模型鋪都有, ebay又有 http://www.ebay.com.au/itm/Xray- ... hash=item4abafb851d

2.2mm厚要用幾多層carbon fiber去做板我就唔知了.
beebone 發表於 2012-10-12 14:06:44 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-10-12 13:48
通常啲狗狗一開始都不太願意同人類溝通的,
唔識講人話亦都係好正常架
你不用因此覺得難過自悲呀

你成日講既option板唔可以係aftermarket品牌出既咩? 正廠得2.5 同 2.0mm, 2.5mm唔識轉而2.0mm太轉, 所以我用2.2mm板. 哦, 原來o係你心目中CSO係平價什廠?!?!?!?! VBC未出車架前都有出T3 option件咁又係咪什廠呢? 但你話VBC做工精湛喎!!!!
你繼續硬撐我都咩好處, 阻人家正常討論電車話題.

beebone 發表於 2012-10-12 16:33:27 | 顯示全部樓層
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽