RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: william310
打印 上一主題 下一主題
收起左側

甩尾甩到@@

carven.chow 發表於 2012-10-1 23:35:36 | 顯示全部樓層

師兄見解好有深度,岩岩買左架櫻花FF,請問有咩基本SET UP呢?
carven.chow 發表於 2012-10-2 21:49:25 | 顯示全部樓層
依期興冇尾翼車殼??整番場冇尾翼FF呢.........
carven.chow 發表於 2012-10-2 21:59:08 | 顯示全部樓層

螢光粉紅色架,我覺得似Holiday Driver.........
carven.chow 發表於 2012-10-4 01:30:33 來自手機 | 顯示全部樓層
gtimax 發表於 2012-10-3 23:17
我跑modify touring 都係用TP control tire, 是要考自己set車及操控技術, 真係要好柔及好圓先快, 都好好玩. ...

C hing我噴左隻EK9 想跟你玩下可以嗎
carven.chow 發表於 2012-10-4 16:52:06 | 顯示全部樓層
講開Setting e家野,真係各施各法,我setting最好就睇下就算

三姑拉FF設定

場地:JV 晚場
濕度:70-80%
氣溫:28
ESC:HOBBYWING 120A V2.1 我冇記錯係11000 RPM先起BOOST....BT 25度,TT25度
Motor:HOBBYWING 13.5T
GEAR RATIO:43/16 *2.7 =7.2
油壓企位:頭尾最斜
彈弓:頭RIDE 紫,尾RIDE紅
油壓油:頭80度尾50度
牙差:泥膠,要好實個隻
Camber Link 頭尾牛角都3mm c座唔攝,尾hub攝2mm
轉向plate攝2mm,轉杯底都攝2mm
頭尾都用中間牛角孔
全車行闊碼,尾行RR3度
六角用5MM
Camber 頭1-1.5度 尾3度
Downstop:頭5尾5
排電係放較前的
carven.chow 發表於 2012-10-4 17:29:44 | 顯示全部樓層
m05car 發表於 2012-10-4 17:00
師兄!用咩野殼?

唔好意思,唔記得左,用sirrocco殼,原裝翼,tp36胎set