RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7147|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[賽後分享][影片]2012年7月15日永利電動遙控車公開積分賽 (京商盃) 2012第二戰

arto6 發表於 2012-7-16 15:06:13 | 顯示全部樓層
好多車都overheat 包括電變。車呔等……
arto6 發表於 2012-7-16 17:21:13 | 顯示全部樓層
都好想知道A 組車手用咩野呔呢?點解可以由頭咬到尾?  ╮(╯﹏╰)╭
arto6 發表於 2012-7-16 22:51:39 | 顯示全部樓層
我 D 低手都分響一下, 不喜請勁插 ╮(╯﹏╰)╭

我架T3 2012 + teampower 38 + 039M, 10.5T初賽由頭甩到尾,結果決賽入C9 , 但勁肯定係tire overheat, 因為小弟欠缺露天場的經驗, 所以設定上不太大攪,由中roll center 變咗 高roll center , downstop 由頭6 尾5, 變到頭5 尾4, 結果架車穩定咗, 好好彩攞到C1, 也是總個賽事最快嘅圈速。
arto6 發表於 2012-7-16 23:06:30 | 顯示全部樓層
arto6 發表於 2012-7-17 11:42:37 | 顯示全部樓層
rcpop 發表於 2012-7-17 10:42
多謝 art06 師兄的分享!! 下次第三戰大家繼續努力!!!

我都想知地面温度極高濕度低有咩方向更改設定可保持條呔咬地呢?