RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8559|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港主要的RC飄移團體及放車地點(參考資料).

roy55699 發表於 2012-6-14 13:01:33 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

小弟眼見開始有好多朋友仔加入RC飄移行列,但唔知邊到可以約到一班人出黎一齊玩同交流,所以出左依個POST希望幫到一班無主新手!!

本貼只係為方便新手容易搵到一D已有固地點及放車時間的團體去進行交流學習. 參考資料如下:
(PS: 如團體有任何問題可PM 我作出Del 或更改)
排名不分先後!  (圖片來源轉載至小湘)

登錄/註冊後可看大圖

團體: 銀牙Drift (HK Drift Jam 主辮團體)
放車地點: 元朗工業區停車場(撗州)(露天)
時間: 每個星期六, 一至五不定時
facebook: Hong Kong Drift Jam

登錄/註冊後可看大圖

團體: 蝴蝶撗滑
放車地點: 屯門市中心 ( 政府合署)(有蓋)
時間: 每個星期六, 一至五不定時
facebook: 蝴蝶撗滑 Butterfly Drift

登錄/註冊後可看大圖

團體: 漂移會
放車地點: 將軍澳景林村滾軸流冰場(露天)及荃灣運輸大樓平台(有蓋)
時間: 每個星期六景林, 一至五不定時
facebook: Drift Metting漂移會

登錄/註冊後可看大圖

團體: 念動組 (神秘強勁組織!!)
放車地點: 石門(確實位置不明)
時間: 不定時
facebook: 念動組 Hong Kong RC Drift Team

如再有人會有固定車局可留言作更新!

希望有用幫到大家!!

(註: 新車隊請提供特定討論區資料,如FACEBOOK 或 車隊論壇,及需有一個固定放車地點, 如車隊是只得一人或沒有固定放車地點本貼不會更新)

樓主| roy55699 發表於 2012-6-14 16:34:54 | 顯示全部樓層
回復 kep 的帖子

我估無咩問題呱........

我係漂移會嘅我就無問題!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-14 16:35:46 | 顯示全部樓層
回復 小湘 的帖子

點可以唔介紹下你個隊A1組!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-14 16:36:15 | 顯示全部樓層
mandymiu 發表於 2012-6-14 15:41
北角秋名山仲有冇人玩?

唔多見到人影.....
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-15 07:28:56 | 顯示全部樓層
hei_choro 發表於 2012-6-14 22:36
傳說中飄移界big4

當然唔止啦,仲有你地係唔係開左TEAM疾風撗滑咩? 有咩資比D黎啦!!! 等我UPDATE下!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 07:29:35 | 顯示全部樓層
回復 carven.chow 的帖子

Welcome to join us
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 07:31:02 | 顯示全部樓層
回復 -X- 的帖子

成立左一年到啦!! 人數唔多所以唔起眼!!! XD 唔好咁陽!! (細聲)
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 07:35:33 | 顯示全部樓層
vip 發表於 2012-6-16 01:12
請問漂移會係咩意思?

漂白水移植會?

名唔一定有咩意思先改嫁嗎.............好多人用嘅名都無意思!!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 07:38:52 | 顯示全部樓層
回復 tommy1471 的帖子

團隊如果係未有特定時間同地點開局,本貼不會增加該隊名,

等我加返D要求先!!!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 14:58:26 | 顯示全部樓層
回復 hei_choro 的帖子

意義同定義各有不同!! 無需爭論
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 14:59:05 | 顯示全部樓層

YES!! WHY U KNOW THAT!!!

I USE BASIC TYPE
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 15:00:19 | 顯示全部樓層
回復 tommy1471 的帖子

我都係學習緊!! 新手入門!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 15:04:02 | 顯示全部樓層
回復 CUSCO 的帖子

多謝!! 各有各意見姐!!更會有依D情況
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 16:42:33 | 顯示全部樓層

唔係,大多數都係4WD,但加了CS!!

2WD 係好難玩...........超難........
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-16 19:54:46 | 顯示全部樓層
都係個名姐,何必咁在意係意思上!
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-17 00:28:44 | 顯示全部樓層
jayS.A 發表於 2012-6-16 23:33
個名無意思又洗咩改呢?空白就算啦

唔在意個意思唔代表無意思! 意思我地自己人知就得!我唔覺得要公開去解釋點解我地去用依個字
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-17 00:31:34 | 顯示全部樓層
回復 goldenk001 的帖子

多謝你解釋!非常有用
 樓主| roy55699 發表於 2012-6-17 07:38:26 | 顯示全部樓層

回復 jayS.A 的帖子

唔該睇清楚!! 我由頭到尾都無講到我地會名無意思,我只係講唔好在意個意思!!!

唔該曬!!
 樓主| roy55699 發表於 2012-7-2 00:52:41 | 顯示全部樓層
PUSH