RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8159|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

SANWA NEW Radio Control

mathew.97726 發表於 2012-4-30 10:07:32 | 顯示全部樓層
M12= M11X既速度質素+MT4既Telemetry 功能
mathew.97726 發表於 2012-5-18 19:30:30 | 顯示全部樓層
mathew.97726 發表於 2012-5-18 20:03:45 | 顯示全部樓層
nikeid 發表於 2012-5-18 19:48
回復 mathew.97726 的帖子

好似正過futaba好多wo,早知之前唔買4PL啦

係真係正好多 唔計周圍消費...
Sanwa servo同接收貴過futaba好多... 你如果玩得一控多車就賺左嚕
除左呢d野貴, Sanwa真係勁正, 我買左Mt-4, 無後悔 我覺得仲靚仔過M12
所以黎緊玩新車都會買過個接收用返MT4... 不過真係勁肉痛
mathew.97726 發表於 2012-5-19 00:12:14 | 顯示全部樓層
nikeid 發表於 2012-5-18 23:07

接收,servo分別貴過futaba幾多?

大概貴成倍...
btw其實師兄問既問題全部可以爬文/出KWS/上網 search到
mathew.97726 發表於 2012-5-19 11:25:34 | 顯示全部樓層
nikeid 發表於 2012-5-19 08:33

成倍? 我初頭以為得K.O.呢個牌子係貴嘢,點知Sanwa都係㗎,焗我唔 ...

我唔太清楚Futaba價
但大概係咁:
Sanwa                                                    Futaba
RX-461(MT4用接收) $6xx                      接收大概幾錢? 3xx?
Servo (Bls, Srg果堆) $700以上               幾錢? 5xx-7xx?

anyway其實要求唔高可以用某d其他原廠接收, 同埋其他Servo
但比較起黎, Futaba要用原廠靚野玩FHSS mode既成本平d
但Sanwa就真係....
不過我都係中意Sanwa, 但係如果師兄你玩一控多車就諗都唔好諗...
mathew.97726 發表於 2012-5-19 11:25:48 | 顯示全部樓層

又ok喎 但個樣... 有d肉
mathew.97726 發表於 2012-5-19 14:08:03 | 顯示全部樓層
nikeid 發表於 2012-5-19 13:29

futaba 接收嘅價錢要視乎咩制式啦,FASST果啲要64X起。FHSS果&#218 ...

但聽人講, 4PL接收平MT4接收一半?