RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的怪獸號二代目(SAVAGE X WITH K5.9)出生記~~~

ford 發表於 2012-4-19 12:36:17 | 顯示全部樓層
回復 samsonl 的帖子

加完之後加車又長咗,個柜放唔落了
ford 發表於 2012-4-21 20:23:01 | 顯示全部樓層
next time take out the spark and it will easy to
Pass the dead point
ford 發表於 2012-4-22 02:45:17 | 顯示全部樓層

回復 ThomasZ 的帖子

我丟了,垃圾也.浪費servo動力,得個硬,回彈力弱雞.
我用緊呢隻good,也買多包看門口 (kws好友幫到你)
ford 發表於 2012-4-22 03:04:28 | 顯示全部樓層

995 或 996R太慢也不穩定.容易gam.
也不應用在油門,它們大力單靠gear ratio,油門救命彈弓一定唔夠力拉埋......
這類破壞力大的怪獸一定唔可以比佢失控,好大件事,遙控的fail safe也一定要set好.
開心也安心. servo 平平地可楝savox lipo,life 可用1268, nimh可用1256, 油門1258.
或有冇其他師兄有好提議
ford 發表於 2012-4-22 11:42:40 | 顯示全部樓層

試下換埋隻1256或1268做轉向,爽好多嫁
995,996r糸我也用過在其它車,無事就好好玩.
我試過隻sanwa fm40接收被996r short死埋.
如果喺隻461就慘了