RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6492|回復: 54
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Sakura s zero一問

539444 發表於 2012-4-10 18:53:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問成套sakura s zero 買哂要幾錢 (包電子野, 車殼)
已有hw電變+摩打
另外既真係吾知價
Tam 發表於 2012-4-17 21:01:37 | 只看該作者
smartfung 發表於 2012-4-17 10:56:14 | 只看該作者
Tam 發表於 2012-4-16 23:45
我都有掃齒問題, 但換了金屬PULLEY座和19T PULLEY 後玩了很久再沒有掃齒問題, 相信是膠PULLEY座有偏心問 ...

haha~~ 我就係推 panaracer 果個~ 玩 kawada 較摩打真係超煩~~~
我都換左金屬PULLEY座, 好似真係好D~
pokapi 發表於 2012-4-17 02:06:52 | 只看該作者
講講下離左題.....
其實新手唔駛買咁貴,你平平地玩先
真係有與趣玩落去先落本
千幾元買個控,買左唔識用d功能同買個2,3百控無咩分別
而最重要係你會唔會經常落場玩,JV車場咁,會就買支好控係應該
如只係跑下街去下公園,球場咁玩下就無必要啦
都係果句,新手唔駛一步登天,慢慢來
pokapi 發表於 2012-4-17 00:37:38 | 只看該作者

最硬呢個KAWADA 48P 80T大齒
金屬的好像是沒有
http://item.taobao.com/item.htm?id=12374449671&_u=hnu1a4mdbc1
IBM 發表於 2012-4-17 00:02:16 | 只看該作者
pokapi 發表於 2012-4-16 23:14
奇實可唔可以用金屬齒呢?

金屬齒是可以的, 但要勞煩師兄你上淘寶找找
Tam 發表於 2012-4-16 23:49:37 | 只看該作者
pokapi 發表於 2012-4-16 23:14

會唔會太重?
Tam 發表於 2012-4-16 23:45:23 | 只看該作者
IBM 發表於 2012-4-16 22:49
我之前用 3racing 原裝的, 很不耐用, 經常掃齒, 最近聽人講買左隻 panaracer, 但未試

我都有掃齒問題, 但換了金屬PULLEY座和19T PULLEY 後玩了很久再沒有掃齒問題, 相信是膠PULLEY座有偏心問題影響
pokapi 發表於 2012-4-16 23:14:02 | 只看該作者
IBM 發表於 2012-4-16 22:49:48 | 只看該作者
我之前用 3racing 原裝的, 很不耐用, 經常掃齒, 最近聽人講買左隻 panaracer, 但未試  
Tam 發表於 2012-4-16 21:53:33 | 只看該作者
IBM 發表於 2012-4-15 15:22
回復 Tam 的帖子

Thank 師兄, 你大減齒是不是用 3racing 原裝的  ?

是的. 82T.$35. 都唔係好貴
IBM 發表於 2012-4-15 15:22:23 | 只看該作者
回復 Tam 的帖子

Thank 師兄, 你大減齒是不是用 3racing 原裝的  ?
Tam 發表於 2012-4-15 13:28:18 | 只看該作者
IBM 發表於 2012-4-15 03:21
Tam 兄對於改 SS 真的很有心得, 請問師兄現時大減齒是用 3racing 原裝還是用了其他牌子 ?

還有, 要和  ...

SERVO SAVER 我是用原裝的. 虛位不是很大. 最重要是用metal gear servo
IBM 發表於 2012-4-15 03:21:51 | 只看該作者
Tam 發表於 2012-4-15 00:16
1. FF金屬臂碼 $40
2. RR30金屬臂碼 $40
3. 19T PULLEY $13

Tam 兄對於改 SS 真的很有心得, 請問師兄現時大減齒是用 3racing 原裝還是用了其他牌子 ?

還有, 要和 T3, TC6 等車大隊跑, 師兄似乎提漏了 Servo Saver 呢 ! 
Tam 發表於 2012-4-15 02:13:23 | 只看該作者
pokapi 發表於 2012-4-15 00:34
4 前後TAMIYA M車彈工(黃) $40  呢個咩來???
用係咩到?

油壓彈工
http://www.rcmart.com/tamiya-537 ... .html?cPath=389_443
pokapi 發表於 2012-4-15 00:34:20 | 只看該作者
4 前後TAMIYA M車彈工(黃) $40  呢個咩來???
用係咩到?
paperlong 發表於 2012-4-15 00:20:40 | 只看該作者
如果搖控買2手啦!servo用大kg好d 快車定d 又唔使又拆出黎set過!
Tam 發表於 2012-4-15 00:16:41 | 只看該作者
pokapi 發表於 2012-4-14 23:49
呢到都8舊幾
比得錢改呢D唔差在改埋其他
如頭直,波箱果d...

1. FF金屬臂碼 $40
2. RR30金屬臂碼 $40
3. 19T PULLEY $13
3.1 金屬PULLEY座  $38
4 前後TAMIYA M車彈工(黃) $40
5. SRKURA金屬油壓 $150
6. 前後ANTI-ROLL BAR $115
TOTAL: $436 . 不用$800
波箱不用改都夠D T3跑. 頭差300000度油好過用頭直. 這些改裝是最低成本達最佳效果. 當然你可以先全原裝,有須要才改. 但我可以跟你說,如果要跟D,T3, XI, T6 ,417 等快車一起玩, 這改裝都是有須要的. 這是我玩了半年由全原裝, 一件一件改的.
abcde 發表於 2012-4-14 23:59:22 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2012-4-14 23:44
今日見人膠波箱果組野都爆埋,自己諗洗唔洗換定先
始終玩JV.......大炒既機會唔細

師兄...多謝提醒.....我主要玩橋底...見d師兄星期六玩得好快...車價又平....所以玩回歸4wd....會全原裝玩下先....如果有乜唔得先換..
pokapi 發表於 2012-4-14 23:49:44 | 只看該作者
Tam 發表於 2012-4-14 23:13
如跑街.可以不用改. 但如果去track玩sakura s.有幾件野一定要改.
1. FF金屬臂碼(膠件一炒即KO)
2. RR30 ...

呢到都8舊幾
比得錢改呢D唔差在改埋其他
如頭直,波箱果d...
健儀隻中d錢係電子裝備到先,自已睇玩落有咩咩得先改