RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3862|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問下d預訂figure

jypepe 發表於 2012-3-21 20:47:00 | 顯示全部樓層
鋪頭預訂
除非截左訂, 我有得簡都去鋪頭訂
jypepe 發表於 2012-3-22 19:50:05 | 顯示全部樓層
回復 椰禮 的帖子

淘寶我都冇試過......
我若見有figure想買, 一般都出去格下價先, yahoo 有時會略貴, (有個每次比人bid左, 佢下一隻放上去就會標貴d......)
另一個我傾向鋪頭訂o既原因係: 我買figure比較想隻野塊面相唔好有花有出界之類, 接受唔到的我會問下可唔可以比多一隻比較下, 而家d鋪多數都ok, 比盡兩隻你揀....., 其他部份唔大問題都算了, 好難要d figure完美....
bid的話, 多數一隻就一隻, 冇得揀...

可以八卦下...你訂乜figure???
jypepe 發表於 2012-3-23 01:15:41 | 顯示全部樓層
回復 椰禮 的帖子

佢就係我所講會一次一次抬價試水位o既 seller,
我同佢訂過一次野
態度ok, 有交帶, 到貨會打電話比你
上個月我同佢交收, 我發覺隻figure個面具有d花, 問佢可否比多隻揀, 佢本來唔肯, 不過咁o岩有一盒個盒撞到冇直角, 邊都摺埋, 佢就比呢盒我睇, 我睇入邊隻野冇事就ok, 我唔介意盒有少少問題
jypepe 發表於 2012-3-26 01:09:17 | 顯示全部樓層
回復 椰禮 的帖子

官圖無限好, 實物打個 ? 折......