RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 卍亮卍
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(代友)代造1/14 機場刺針式消防車 [只限一部]{HOLD]

關閉 [複製鏈接]
nicelyman 發表於 2012-4-14 15:27:25 | 顯示全部樓層
各位用心付出去造車師兄大家好~我以一個連摩打都未知點買的新手來說~呢一個POST係令我讚嘆的~大開眼界的~而我每次開呢個POST來看~都是懷著謙卑的~期待的去看~但自從某一位師兄出現後~就令呢個POST變得荒謬~荒謬的不是樓主~而是一些惡意無理批評的人
~我在某個POST都說過~係呢度每一個用心去建立一部車的師兄~不論是跟原有的款式或自行改裝的~每人都是用心用時間去一粒一件的去合併出來~我都在經歷中~

老實說~樓主及各有心的師兄真的不用勞氣~因為他們的質疑是來看他們的無知~有一句說話要同自己說"不要為別人的範錯, 而令自己受苦"~你們為他勞氣~動了自己肝火又何必呢~看了他的問題及回應~只覺得他對樓主的妒忌及技不如人的自卑心而同你作對~因此樓主及其他師兄不用在意他的一字一句~對付這些無錢買又多意見的人~只有一個方式~就是不用為他的行為回應~令他"自的孤立"便可~

我只是看不過眼越來越過份才出此長篇大論~而我希望樓主可努力POST多D相出來分享~可令我們這一些新手的眼界大一點~最後多謝樓主的用心分享~
nicelyman 發表於 2012-4-14 17:33:34 | 顯示全部樓層
師兄~人家真係唔駛向你交代咁多~因真係"唔x關你事"~你有心的~咪來看看law~你無心你行過咪算law~而你說值唔值真係好個人價值觀~好似你的言論你會視為"金科玉論"~但可能係我地眼中~你已是不值一提~咁你如果未明~看來你都真係要重新評價你自己的人生價值啦~

而你的態度其實真係好有問題~字眼上可視你為無禮貌同貶低人地~你講到自己咁會尊重人~~你說唔會叫人"宅男"啦~~

師兄如果你再係咁~笑你都費事~~好多事自重啦~~
nicelyman 發表於 2012-4-14 17:35:28 | 顯示全部樓層
來個"十卜"樓主~~~:victory:
nicelyman 發表於 2012-4-14 18:23:34 | 顯示全部樓層

係咩~~咁自己係宅男姐~~都唔駛拖埋其他人ka~~人地有無話想同佢一樣比人叫宅男先~~
nicelyman 發表於 2012-4-14 18:28:34 | 顯示全部樓層

你比個原因我地點解樓主要回應你果d質詢性問題先~~如果合理的話~~我支持你ka~~我都叫樓主回應你所有問題~但如果你想唔到~~~你就唔好再阻人地個post啦~~我好想觀賞下樓主的手工同技術~~因為呢度真係唔係你"主場law~"
nicelyman 發表於 2012-4-14 18:55:34 | 顯示全部樓層
OK~咁大家都可以收隊同CLOSE FILE~~唔駛再理啦~~大家等你出圖~~我地等睇嘢~~努力呀~~有時間教下我呀~~THX~~HAHA
nicelyman 發表於 2012-4-14 20:39:34 | 顯示全部樓層
一個人覺得有問題。你可覺得人地針對你。兩個人覺你有問題。你可說人地兩個夾埋。三個人都覺得你有問題。你係要好好檢討一下你自己。而你都想下你的態度如何。人家對你都是如何。你可說自己無問題咩。唔好再撐啦。只會令其他人覺得你有問題。