RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3396|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手岩岩入左mr-03有問題問~~

d.s 發表於 2012-2-25 23:23:09 | 顯示全部樓層
車尾左轆係有一粒用2mm杯士,亦係全車唯一要用嘅,
我估應該冇錯,不過我想問你係買Mr03咩ver.?
可以的話請post淨車架同外盒相,咁會清楚d
d.s 發表於 2012-2-26 09:21:15 | 顯示全部樓層

就算配全車7粒啤鈴,都唔關左尾轆事,個鈴都依然係用番外面一粒2mm內孔,裏面一粒3mm內孔膠杯士.個粒oring係唔需要嘅
d.s 發表於 2012-2-26 09:33:11 | 顯示全部樓層
r470620 發表於 2012-2-26 09:31
thx ching, 我可以安心拎走個oring走了,佢困擾咗我幾日

幾日咁嚴重?
d.s 發表於 2012-2-26 10:24:51 | 顯示全部樓層
23ccbc33 發表於 2012-2-26 10:04
係咪換左就可以變做mm架?洗唔洗改摩打座
同鋪頭應該要點講要邊隻
T板係咪d隻?

http://www.kyosho.com/jpn/produc ... l?product_id=107231
首先你要清楚RM,MM,HM,LM係咩一回事,上面條link有圖解。
F40殼要對應RM motor mount,你要轉MM就要換T板同MM motor mount,不過就要另配一個MM用車殼,你手上應該有齊原裝parts去改成MM,至於T板你可以去到車場先買,皆因場地,車架setting不一,上到去配就慳好多錢
d.s 發表於 2012-2-26 11:25:45 | 顯示全部樓層
Sunday_Driver 發表於 2012-2-26 10:49
C Hing 可以試 IM* T 板

Carbon Fiber & FRP 都有, 真係幾好 - I like it

im堅好用
d.s 發表於 2012-2-26 20:04:11 | 顯示全部樓層
23ccbc33 發表於 2012-2-26 11:59
原裝冇摩打座比個bor@~@
我係咪應該直接買mm摩打座??_?
定係玩定先

你呢套連殼版本係有齊RM,MM motor mount,冇理由冇....