RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kyoshozx5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

12月25號玩完的感想

ikesan 發表於 2011-12-28 03:19:59 | 顯示全部樓層
其實我賛成分組、分8仔組(不分油電同Buggy&Tuggy)和10仔Buggy組、SC就任何時候都玩得。但要弾性執行或人多車種多既時候才執行。
我星期六入去多、星期六入去既大多数都係我地幾個、大家比較熟、技術也差吾多、彼此識就住泥玩。有時亦会有一二個玩10仔既Ching入泥(好多時甚至得一個)。係里d時候我林就算場主要分組、玩10仔既亦未必歓迎。因得一二架車玩亦到好悶!
但如星期日里d日子、場主就要因人数和車種來簡単分組。好譲大家都玩得開心又放心!
依家MX入面以玩8仔為主力、建議玩10仔既Ching如果約埋幾部車一斉入又吾想比8仔射爆的話、可提早打電話比場主代為安排、等場主可以一早作出安排(例如喺各Ching登記時講明今日分組或張貼告示之類)。好譲大家有個清析既指引。
講真、我睇完Tonglau兄既Video後真係一額汗、同場入面又10仔又8仔、又Buggy又Tuggy、飛過対面線又有、詩詩然係條Track内慢慢行執車又有!作為MX和Buggy支持者既我都覚得MX係時候要制定一d規則等大家去准守先可以突破成日比人詬病的樽頸。從而邁向専業車場既康装大道!當然這亦是我們本地玩家所希望見到的。
ikesan 發表於 2012-1-1 12:51:46 | 顯示全部樓層
十幾年前我係横洲見過有師兄比1/8撞到吾郁得、結果要Call白車。後來聴其他Ching講好似撞爆左脚指骨甘話......................
而我自巳係十幾年前有次拍拖去摩頓台睇人放車仔時、比架飛左出Track既1/10 Buggy撞到好痛(当時巳着住対好厚下既Air jordan)、当時條友又係Sorry都無声就走埋黎汁架車玩過、痛左我十幾分鐘先行得番、後來覺得隻脚湿湿地、除左対鞋睇下原來脚指甲都撞甩左

ikesan 發表於 2012-1-2 17:23:41 | 顯示全部樓層

我吾明鍋!
Marksman和 Ftbingobingo二位C Hing 既Post我就明。但同油電分組有何関係!
ikesan 發表於 2012-1-2 18:25:06 | 顯示全部樓層

1・marksman兄既post係講車場既危険性同埋在多人玩既時候自巳汁生(依家未分組)。
2.ftbingobingo兄既post係講2個車場既分別&爛車同損耗的定義。
照依家体、C hing既建議暫時得吾到大多数C hing既讃同、長遠当然可継続争取。但在未解決前我的建議有3。
         ①買架1.8同大家死過
         ②改其他斯文d既日子入去
         ③未解決前吾再入MX

ikesan 發表於 2012-1-3 15:19:21 | 顯示全部樓層
豬油高  22年師兄,請勿唔會,我所指是一小部份無品又唔守規則果d姐,不是指你,我見過你同tatame 玩車  發表於 3 小時前
豬兄、如果見埋我玩車、你一定会愛上我的!因我係最斯文同文明的!
ikesan 發表於 2012-1-8 14:46:49 | 顯示全部樓層

讃同!三五知巳一斉玩車真係人生一大楽事!