RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 52921|回復: 320
打印 上一主題 下一主題
收起左側

SERPENT 811e COBRA Be full option(制作的分享終結篇)己加相

smlming 發表於 2011-11-13 23:56:24 | 顯示全部樓層

Ben 哥睇來想趕星期六日玩咁wo
但1900Kv會唔會保手D la
smlming 發表於 2011-11-14 00:20:10 | 顯示全部樓層

咁不如借我試試,重想問你用幾多motor齒玩T8e?我今日玩15T同佢地死過之後成八十幾度
smlming 發表於 2011-11-14 09:44:46 | 顯示全部樓層
smlming 發表於 2011-11-14 00:20
咁不如借我試試,重想問你用幾多motor齒玩T8e?我今日玩15T同佢地死過之後成八十幾度

Hi Ben
個波箱開始時係緊的,追加說明書有提要行幾小時磨合先會順嫁,或者開始唔加,但玩完再後加咪重煩,不過反而要留意motor mount 可能好緊(要加0.2介子或磨小小個座)
smlming 發表於 2011-11-14 12:39:54 | 顯示全部樓層

回復 Marksman 的帖子

Thx.
原來你都係Traxxas Fans 我地以前都係,好低玩同parts好平易買。留意page 2&3
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=186408
smlming 發表於 2011-11-14 13:33:26 | 顯示全部樓層
回復 Marksman 的帖子

Hi Mark
我地好似離左提,不如去反我個post(my revo 2008 platinum)再吹過ok
Thx
smlming 發表於 2011-11-16 09:30:12 | 顯示全部樓層
重有兩日時間整殼同接線,應該今個星期可睇到多條蛇出現MX路瓜
smlming 發表於 2011-11-16 11:43:34 | 顯示全部樓層
回復 benlau 的帖子

咁你個麼打座Fit 唔Fit呢,我要挫一挫佢先入到去,有無同一問題?
溫馨提示:油壓架上Camber link果粒螺絲要加長,最好加粒絲母上去(原本係3x12),我已試過鬆左兩次架車走唔到,小心,小心
smlming 發表於 2011-11-17 00:49:30 | 顯示全部樓層
smlming 發表於 2011-11-16 11:43
回復 benlau 的帖子

咁你個麼打座Fit 唔Fit呢,我要挫一挫佢先入到去,有無同一問題?

當然有啦,不過粒螺絲好短上唔實。
smlming 發表於 2011-11-17 10:52:16 | 顯示全部樓層
回復 steventong 的帖子

重有追加圖叫你加頭尾波箱介子,裝完有小小緊,但落地走幾次架車就順曬
smlming 發表於 2011-11-17 13:51:47 | 顯示全部樓層
回復 wildbruiser 的帖子

我地自從識左Steventong後睇怕都無人再認係玩具大王,睇吓佢個頭象就知啦
smlming 發表於 2011-11-27 22:47:38 | 顯示全部樓層
Hello 811e VS AE 8.2e VDO ggggggg........
http://youtu.be/a1hTLTITO2o
smlming 發表於 2011-11-27 22:57:37 | 顯示全部樓層
smlming 發表於 2011-11-27 22:47
Hello 811e VS AE 8.2e VDO ggggggg........
http://youtu.be/a1hTLTITO2o

重有條片長D重好睇,要等吓先,
ok la
http://youtu.be/LUhF4TRCwFU