RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6428|回復: 53
打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂極生悲

tatame 發表於 2011-4-30 23:47:28 | 顯示全部樓層

好肯定係mxclub灑水出事......佢地灑水灑得太勁.............始終都係電車黎有電子野一接觸到水好危險............上星期manju兄又係佢地灑完水就唔想等放左架車落去玩sc8e ~~ 又係同師兄一樣燒左電變出晒煙=.=..............而家見佢灑水又要停車等一排唔玩, 加加埋埋入去玩等多過玩車...........其實佢灑水我已經出個聲叫佢唔好灑咁勁.....唔你叫佢唔灑水但唔好太勁....但無奈無咩師兄一齊 出聲.........我覺得呢個問題須要正視 = ) 架車次次玩到泥漿咁已經好煩.........燒電變事小, 燒lipo分分鐘爆炸車都無得玩........= =
tatame 發表於 2011-5-1 10:36:41 | 顯示全部樓層
mansiu 發表於 2011-5-1 00:48
回復 rcdllm 的帖子

唔係話賴mx club灑水唔好,但有時有D氹仔 藏左水係入面, 又未乾得切,d 師兄照 ...

同意,只要有水, 車轆轉動就會把水同泥帶入車身同車殼入面,入左去基本上走唔返出黎,而且有時無咩陽光的話水係好耐都唔乾,我自己因為有overtray 玩咁耐都好彩未有事,係到咁講都係驚無overtray既師兄唔想大家架車有事=0) 入得去玩都係想有條一條完整既track開開心心暢快地玩唔洗好似以前咁去TKO 又俾人趕又走鬼~  大家都唔想玩到左閃右避架 =0)
tatame 發表於 2011-5-1 10:38:55 | 顯示全部樓層
oscarchoi 發表於 2011-5-1 00:52
米仔兄你呢個問題真是要解決,等塲主回港後會同佢說有關賽道過濕的問題
如果各位司兄有關MX CLUB 賽道 ...

唔該晒你oscar兄~重點都係大家玩得開心放心~ 多謝你為大家出心出力為我地反映意見=D
tatame 發表於 2011-5-3 11:44:39 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2011-5-3 10:32
同情樓主並祝早日整返好之後再戰MXClub。
睇黎我同D friend 都要買定D好盈電變旁下身。而家用緊容易受水 ...

22兄你既意見係我角度其實無問題~ 幫手灑下水都可以~~ 不過照你咁講又要灑水減低沙塵係要維護MXclub班大客既利益~
但以上面既post咁多師兄都覺得場地太濕多水.......如果跟你既主意我或大部份師兄幫手灑水的話以我地既主觀角度應該唔會灑咁多......咁相對又係對mxclub一班大客造成影響 =( 咁你既構思點先為止可以控制向自已接受到0既濕度, 你接受既濕度又同大家接受既濕度唔同.....到頭來跟你建議不太可行..可能到頭來會損害返mxclub既利益興仔唔想你咁做 =0) .......其實講到尾都係想灑水位兄弟唔好咁重手...無你心中諗到咁複習亞姨同哥哥仔要好專業受過專業訓練.....咁講, 興仔成日都叫我地幫手俾下實用意見,我地既任務就係意見可以照反映,要點做都要尊重返場主就由興仔決定返會好d ! =)
tatame 發表於 2011-5-3 13:14:25 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2011-5-3 12:04
好似好生補咁喎~~

我都話"如果各位覺得唔0岩睇的話就當我發下up風算喇~~"

no hard feeling buddy =0 ~~ 大家意見方向有別je ~討論就一定有唔同聲音~~一件事還一件事, 但一樣可以開心齊玩車=D