RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3085|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手請教VDF同yokomo

monsterken 發表於 2011-4-6 00:15:53 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我之前只係用TT-01跑JV.
從未玩過漂移,我只係youtube睇過韓國既高手玩到架車好靚,跑得又有型。所以我開始留意吓依方面,但好多野我都唔係好明,所以我想請教吓咁多師兄。
關於VDF......我都只係刨過吓文先知有VDF依款車.....我想問吓新車入手價大約幾多到呢???係咪唔需要投資好多落去改已經做到接近真車既橫滑動作呢??
而yokomo....依類車我知道出道良久,車殼款式好多....我想問下師兄覺得依架低唔低玩呢??質素如何呢??
最後一個問題我想知,以上兩款車,現時咁多位師兄會點選擇呢??
希望咁多位師兄指教
 樓主| monsterken 發表於 2011-4-7 12:37:52 | 顯示全部樓層
多謝晒咁多位師指教!!!依兩日我都有係到搵資料,俾我發現到原來TT-01都有CS 2.0 kit!!
咁我想問吓其實依套kit係有啲咩parts呢??係咩原理令到佢前後出力有分別呢??
咁TT-01甩起上黎同我主題個兩款車有乜分別呢??

因為俾我另一伴強烈反對再入車)
 樓主| monsterken 發表於 2011-4-7 12:59:16 | 顯示全部樓層
 樓主| monsterken 發表於 2011-4-7 17:53:42 | 顯示全部樓層
tt01E 發表於 2011-4-7 12:53
As I know officially there is only a cs 1.44 kit from active hobby for tt01. Those cs 2.0 on youtu ...

依個問候只係八掛下...咁點可以改到2.0呀??
 樓主| monsterken 發表於 2011-4-8 20:17:08 | 顯示全部樓層
回復 lung_zmc 的帖子

多謝師兄提供資料~~~