RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: alex2k2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

★★ JV 晨操 ★★ 柴哇哇吹水討論區(新春版)

kckan 發表於 2011-2-13 13:35:23 | 顯示全部樓層
kckan 發表於 2011-2-13 13:39:35 | 顯示全部樓層
我今個月已燒了4個摩打两只120a 電變  真想落多幾曰雨
kckan 發表於 2011-2-13 14:57:02 | 顯示全部樓層
回復  kckan

ching 今個月開支真大了點!  還是忍忍手唔好開咁快好d!
alex2k2 發表於 2011-2-13 13:55

CHING  你地個個咁怏  店忍手呀!! 好啦又執返個9T 玩啦!!
kckan 發表於 2011-2-13 16:54:50 | 顯示全部樓層
回復  kckan

用番 5.5t, 先唔開 turbo, 跑順了才逐級 turbo 加上去

5.5t 你用幾多齒比 ?
IBM 發表於 2011-2-13 15:27

8.55齒比  30%  turbo   boost off
kckan 發表於 2011-2-13 19:05:09 | 顯示全部樓層
好保守喎, 咁都會燒 ?  真係唔明  ( 我齒比 用緊 80/20 = 7.6 )
IBM 發表於 2011-2-13 16:58

ching 5.5t  x12  熱有冇開turbo呀 ?   !!
kckan 發表於 2011-2-16 07:14:24 | 顯示全部樓層
LRP 5.5T同其他5.5T唔同,仲用埋Turbo,齒比應該9-10左右,仲要用勁風扇吹住摩打. 你一個月燒4隻,我 ...
200sxsr20 發表於 2011-2-16 02:35

我全部摩打都沒有turbo下燒的 9TX2  11.5T 5.5T 。LRP都買錯了  TEAM POWER會好些冇禁熱    你隻LRP用4年 ??
我120A電變都釘两隻 SAKURA 齒比9都好盡了!!   可能我車子啤呤都有問題  暫已換試試  如果再燒真係要收閂
kckan 發表於 2011-2-18 20:24:26 | 顯示全部樓層
明天星期五  " 12 秒 大 挑 戰 " 有膽者來

請帶最勁最怏的摩打電變, 臨場已準備好滅火筒恭候
IBM 發表於 2011-2-17 20:33

買佐只新x12  5.5t  希望唔好又燒佐啦     唔係真要帶埋金銀依紙去燒下