RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6505|回復: 52
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JEEP硬殼+scx10(己完成)

ASARO 發表於 2010-12-22 15:26:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

屎忽行買左個像真殼番來,前後輪距窄左點算?麻煩各位司兄幫手,比的意見
終於完成.

有時間先燒頭尾bumper同防滾架!
達人 發表於 2011-3-11 02:49:57 | 只看該作者
啤~~~~~~~~~~~~~~
肥豬 發表於 2011-3-10 19:52:32 | 只看該作者
肥豬 發表於 2011-3-10 19:51:36 | 只看該作者
大家冷靜d, 可能係誤會.
cx888 發表於 2011-3-10 19:40

跟本就係有人小器, 都冇人串佢, 佢就起晒降, 又mud又7, 咁巴閉咪唔好上工房囉, 好似成個慢爬
版dching都同佢有仇
cx888 發表於 2011-3-10 19:40:10 | 只看該作者
大家冷靜d, 可能係誤會.
jman 發表於 2011-3-10 19:16:31 | 只看該作者
我記得細個啊媽媽話見到傻佬要快啲走
nels{banned}301 發表於 2011-3-10 14:42

哈哈哈!呢度好多傻佬
sekwing211 發表於 2011-3-10 18:36:27 | 只看該作者
回復 47# nels{banned}301

哈哈.好正呀
nelson9301 發表於 2011-3-10 14:42:01 | 只看該作者

我記得細個啊媽媽話見到傻佬要快啲走
 樓主| ASARO 發表於 2011-3-10 13:01:47 | 只看該作者
回復 45# German

你都GET到呀!

由始至中,我都無講過我未試過車(我無需要話比你地聽)
叫人去試車有好多方式

串我兩句就以為我會行出黎呀!,你當係小朋友呀!
係咪一定要同距地試車,先得到距地認同

香港剩番呢一班人玩呀!

German 發表於 2011-3-10 09:56:36 | 只看該作者
佢都係想叫你出去試試車姐,洗唔洗咁呀...
ikesan 發表於 2011-3-10 09:44:40 | 只看該作者
大開眼界!
肥豬 發表於 2011-3-10 00:13:34 | 只看該作者
哦~!錦算我多口啦
達人 發表於 2011-3-9 23:47

達人兄, 你聽過紙上談兵呢個成語未呀
達人 發表於 2011-3-9 23:47:13 | 只看該作者
哦~!錦算我多口啦
 樓主| ASARO 發表於 2011-3-9 23:42:33 | 只看該作者
回復 40# 達人
我講個重點比你知!
唔係一定要出黎玩,先叫做經驗!
係咪—定要出黎玩,先等你認同呀!
你估你講既野,又有幾多人認同.
大家心照就得啦!
達人 發表於 2011-3-9 21:43:32 | 只看該作者
冷靜啲.......
小弟睇完個post覺得聶風兄只係玩呢隻車呢隻殼所以比小小意見你姐,小弟唔覺得聶風兄唔係串ASARO兄既.....
小弟都覺得聶風兄講得岩既係真係要出去玩先知部車有咩要改進.....
玩得慢爬既其實個個都寫得洗錢既,冇話買野多小就代表勁......
玩慢爬真係要經驗換成果既,冇達者為先.....慢爬係冇止景既......
RC4WD都係大陸做既.....但冇一定話大廠好定山齋廠好既......
 樓主| ASARO 發表於 2011-3-9 20:40:31 | 只看該作者
我係想講我架車有扭埋一邊的問題,而我架車同你架車的車陣,機械佈局唔同,我唔可能一口咬定你架車都有 ...
聶風 發表於 2011-3-9 13:39
關閉

你架車機械佈局雖然我唔知你個部係RC4WD定還是係祖國版,但係用到Jeep wrangler長陣硬殼,你部車輪距一定係13寸/330mm
相入面部Gelande輪距都係283mm
我部車係同你個部係唔同,禁點呀?唔通我要囉出黎同你比較?由始至中,我無講過部車避震有問題,只不過好其,
見到你部車既高度,就想問下你用緊祖國個枝102mm避震得唔得...夠唔夠力!
我無話你串我囉!
set車呢家野,邊個話你聽,一定要行山先set到呀!
我就唔係專家,不過我聽完你禁講,唔通set架車就走去行山?
仲有,如果連一D基本知識都無,禁講咩setup!
冤枉路我都行過!禁你用左幾多錢行冤枉路?
個個都係禁講架(唔知呀!買番去試下先啦)有個名叫xxxxx999999最興架啦!
同,你唔駛同我講唔好意思,你都唔知我係咩人,我無需要係你地面前show off我識D咩!
呢個討論區D人最鐘意Show off,我知你唔係個D人,所以真係唔駛唔好意思囉
聶風 發表於 2011-3-9 13:39:21 | 只看該作者
CHING你應為我齊talk?
都係既,都係你識,我唔識家啦!
我玩Offroad唔係專家,唔通你係?
係就講D說服人既說 ...
ASARO 發表於 2011-3-9 11:33

我係想講我架車有扭埋一邊的問題,而我架車同你架車的車陣,機械佈局唔同,我唔可能一口咬定你架車都有同樣問題。
我覺得 我地 一直在 forum reply來reply去咁 齌talk 法係唔會有完滿答案,所我建議樓主攞架車去山行一轉先,睇下有無地方需要改進。
至於要何改進,我就比唔到專家級建議你,要問專家先知

以我換尾避震為例,我就係因為玩左幾次,SET左好多次架車都係扭埋一邊,最後換尾避震再試,情況係好左好多,但都係有少少扭。我架車唔行過山我都唔知有問題。如果係專家就唔洗行咁多冤枉路。咁可能你係專家唔洗行冤枉路啦...

一直都講緊架車,我唔明何解你會覺得我串你...
因為我個 reply 而令到樓主唔高興真係唔好意思... 囉...
 樓主| ASARO 發表於 2011-3-9 11:39:42 | 只看該作者
係就講D說服人既說 ...
ASARO 發表於 2011-3-9 11:33

不過我都末變做(達人)費事同你勞氣
 樓主| ASARO 發表於 2011-3-9 11:33:39 | 只看該作者
撐起車身連防滾架當然夠力,但我地D 車 MOTOR 係縱置,所以上斜爬石時扭力會另重量偏向一邊
不過齌  tal ...
聶風 發表於 2011-3-9 09:09

係就講D說服人既說話!
唔係講(實際要出來玩)我部車新淨,唔代表我部車係報景版!
玩車跟本就唔需要分高底既,邊個新手邊個老手,邊個有錢邊個無錢
個個都話自己係大師傅,玩得耐唔代表你識晒
所謂學無前後,達者為先
聶風 發表於 2011-3-9 09:09:35 | 只看該作者
ching 你個枝係咪係路途道買?我個枝係RC4WD既110mm,呢枝避震彈弓硬好多!應該夠力撐起車身連防滾架...
ASARO 發表於 2011-3-9 00:18

撐起車身連防滾架當然夠力,但我地D 車 MOTOR 係縱置,所以上斜爬石時扭力會另重量偏向一邊
不過齌  talk 都不及實際要出來玩